Friday, May 22, 2009

dia sangat prihatin

kejadian pagi semalam. Masa tu aku dalam bilik air nak mandi ler. Tiba-tiba dengar suara Durrani yang baru bangun tidur jerit-jerit pangil nama aku, " mama...mama..."
Aku pun keluar ler ingatkan kena gigit apa ker...
Sambil tu tangan dia tunjuk kat kerusi meja makan,
"mama...beli beg bayu (baru) ehhh?"
Dia pun bangun ler pergi kat meja makan sambil belek-belek beg aku...

"Ahhh yer..cantik tak?"tanya aku sambil tengok muka dia excited sangat.
aku dah memang nak tergelak ni..terkejut benau dia tengok beg aku tuh..sambil belek-belek..dia keluarkan semua barang aku dlm beg tu dan belek-belek satu persatu. Macam nak check ler betul ke tak barang mama dia.

"Ehmm (dah tak der wah dah) tanteklah beg mama, bayu beli ehhh?"

"yerlah mama baru beli lah. Hebat tak mama?," saja nak ngusik dia..nak tengok dia kata hebat tak.

"hebatlah mama" terus aku gelak keh..keh..keh...sambil jalan pegi mandi.

aku agak dia terkejut dan sangat excited sebab selama ni aku pakai beg lama hitam tuh maknanya dah dekat 3 tahun lebih aku pakai beg tu . tahan betul tak tukar-tukar. Cam aku ni memang tak suka tukar2 beg, nak cari beg yang betul2 sesuai pun susah.

tengoklah gambao-gambo kat bawah ni...terserlah excitednya itu

first belek barang dalam beg, keluarkan name card aku
Pastu check kat name card tu. dengan muka yg serabai dan belum mandi tuh.

Pastu tengok dompet sama ke tak. tengok tangan adik pun ada juga sibuk juga nak check.

Belek pula dompet aku. "ohhh cama-cama, betullah beg mama" agaknya itu kot dlm hati dia.

Ntah apa diraba-raba lagi tu. "Cari apa lagi nak oiii...jom mandi cepat".



4 comments:

arediks92 said...

hehe beg baru x cakap pun...ahahha
beg htam bleh bg durani..
igt lg beli beg n kasut mesti style kiter ala2 ajer kan heheh
kalo kasut mesti cap yang satu itu?
sudah ganti ke kasut itu?

ennieva fauzi said...

fashion concious anak ko..bakal Dewi Remaja ni :)

MUNIRA said...

wah..bagus2!kecik2 da minat hanbag nih...bley geng ngan untie nnt hehehehe..thanks singgah ke blog saya!salam kenal ye ;)

rynas said...

aton- yer style pun sama jer. kasut dah berganti dah pakai sampai dah tak leh pakai hehhe

ben- jgn ler ben ada plak dewi remaja..tak molah...

Munira - gitu ler anak pompuan nak melawo sajer