Thursday, May 14, 2009

anak bertuah...


Semalam masa aku buka peti sejuk, terkejut aku bila tengok barang-barang kat atas tu ada dalam peti sejuk. Lighter, gelang dari mak masa balik umrah hari tu, stepler, jam tangan aku dan handphone kakak aku yg dia bg pinjam kat hasben sebab hp dia rosak. Aduh sapalah punya kerja. Agak lama juga brg-brg tu dalam peti sejuk..masa keluarkan tu sejuk sangat berair lagi..nasib baik jarum jam bergerak kalau tak pasti meraung aku, jam tangan nostalgia tuh.
Tak lain tak bukan ler Durrani punya kerja. Dia memang suka letak barang-barang kat tempat yang tidak sepatutnya...cthnya kasut dia dalam besen, kunci rumah dalam kotak mainan, hp dalam bakul baju kotor. Hari tuh puas aku cari kunci rumah, habis aku kemas mainan dia tak jumpa juga. Last-last jumpa dalam paper bag lama yang aku dah nak buang. Nasib baik tak buang lagi. Sebab tu ler bila ada brg2 tak jumpa cari kena tanya dia...elok jer dia akan pg ambil barang tu kat mana dia simpan. Nasib baik dia ingat kat mana dia letak kalau tak haru...haru...

6 comments:

dyeiza said...

hahahah...bagus faten,pandai main sorok2 barang.mu jaga2 skt takut nanti dia sorok fahim,jenuh mu nak cari..

kirana said...

sib baik tak beku :)
kdg2 nk tergelak..kdg2 nak marah kan peel depa ni..
aritu aiman sembunyi pen ngn sticky note kite dlm petiais..jenuh carik..

ennieva fauzi said...

hahaha bertuah tul....lawak le fatin...

arediks92 said...

hahahhaha nasib baekkk kasut x letak dlm peti ais...hehee

INTAN said...

keh keh keh...sabo aje lah aku

mama Tiara said...

he he..luculah