Sunday, April 12, 2009

menu sabtu

Menu pagi Ahad
Selalunya kan breakfast pagi ahad pun order juga uols, ttp hari ni mmg teringin jer nak rasa masakan sendiri..ceewahh. Oleh sebab nasi semalam ada lagi so aku buat nasi goreng kampung sajer. Lepas tu teringin pulak nak makan sanwic sardin..ttp malas nyer nak potong-potong roti pastu masukkan sardin lastnya cicah jerlah roti ngan sardin tuh.

Cam makan tengah hari plak ada telur dadar.
Nilah sardin yg nak buat sanwic tuh..jadilah lah jg sanwicnyer ttp dimakan dgn cara cicah roti ke dalam sardin ahaks...

Roti pun amik gambo juga cam ler tak kenalkan mana itu roti.
Inilah rupanya nasi goreng kampung pedas.
Menu sabtu.
Semalam terasa teringin pula nak memasak. Almaklumlah dah lama tidak memasak. Jadinya aku masak menu yg simple saja. Spt di bawah ni...
Ayam masak kicap jer. Masakan yg senang terlebih minyak pulak lah uols tu tandanya dah lama bebeno tak masuk dapur.

yang ni sup ayam untuk budak-budak.
Sayur goreng..kacang ngan carrot








3 comments:

INTAN said...

rajinnya uolls....

arediks92 said...

wah.....sedapnya kak...nasi goreng huhuhuhu

Cik Suri said...

kakak, kalau masak sardin buang tulangnya. mengikut kajian chef rashid, tulang ikan walau dimasak selama mana pun tidak akan lembut. tetapi berlainan dgn sardin tin, kerana menggunakan teknik kimia. kata chef rashid lagi, tulang ikan sardin antara penyebab kanser. wah hebat laki saya...dah macam profesor...hehehe