Friday, April 10, 2009

jom makan rojak.

aku ni kan memang penggemar rojak dengan cendol. Kalau kat kg aku tu tak panggil rojak ttp pasumbur. Selalunya kat kedai-kedai mamak jer yang ada. Dan memanglah susah nak cari rojak yang sedap maksudnya kuah kacang yang sedap. Kalau order kat kedai tu selalunya jarang memenuhi selera aku ada jer yang kureng. Aku rasa rojak paling best, sedap dan kaw..kaw adalah yang jual berhampiran opis aku ni. mamak dengan van. Dia terkenal dengan rojak dan cendol. Memang kalau beli tuh terpaksalah menunggu sebab ramai pelanggan tak kira melayu, cina atau india. Boleh juga makan kat situ.
2 hari lepas keinginan nak makan rojak dtg meluap-luap (bombastik betul ayat) puncanya beberapa kali Cik yam sudah menyebut , "nak rojak..nak cendol..nak rojak nak cendol" akhirnya telah mempengaruhi naluri makan aku. tanpa membuang masa aku pun teruslah mencari benda alah di bawah ini.
tadaaa... inilah yang dicari. 2 bungkus rojak dan 2 bungkus cendol untuk aku dan Cik Yam.
Bila dh buka plastik inilah rupanya. abaikan jerlah pinggan yang tak berapa nak lawo tu yer..

Ehhmm..nampak menyelerakan tak uols??? kalau korang penggemar rojak mehh lar try kat jln klang lama ni. mmg sedaplah...jika tidak wang anda dikembalikan hahhaha...anda pasti berpuas hati. hahhaha iklan baek punya..


Makan rojak mmg tak sah kalau tak minum cendol. sebab dijual pun sekalikan pakej gitu. cendol mamak ni pun sedap. semuanya cukuplah semanis rasa, lemak berkrim disukai ramai.



6 comments:

liza said...

Teringin makan yong tau fu Taiping yang jual kat Bamboo Inn.Nanti balik kampung aku akan cari sampai jumpa...

rynas said...

Sedap ker Liza..aku selalu juga makan kat Bamboo Inn tu ttp tak pernah try Yong Tau fu nya..haruslah try bila lik kg nanti

arediks92 said...

wahhhhh dengki....kak nak jgk huhuhhuhu

rynas said...

mehh lar aton pg kampung ahaks...

ennieva fauzi said...

hati2 makan rojak tepi jalan, jangan jadi macam kat Singapore tu...naya..berapa orang terkorban...tapi memang ye...rojak kat situ sedap sangat, cendol pun malatops...alamak..bila ek nak makan kat situ?

rynas said...

Ben bila-bila pun boleh ko roger-roger jer aku yang kebosanan ini..