Friday, April 17, 2009

meh cuba

Bukan nak promosi pun...ttp lebih kurang macam promosilah juga kan...ehhmm yerlah kot gitu ehhh ntahlah..apa-apa jerlah hehhehe....
Sekarang aku sedang mencuba produk baru. namanya Smooth-365. Itupun sebab dpt free. Tapikan selalunya kalau dpt free pun aku mmg jarang guna juga sebabnya kulit aku memang agak sensitiflah. kalau masa bujang-bujang dulu uuhhh..jerawat ibarat bukit-bukau gitu. Membiak begitu subur sungguh!!!!...kekadang aku sendiri risau tengok kulit aku. Selalu juga aku mencuba pelbagai produk konon-konon nak cepat baiklah..dan akibatnya kulit aku bertambah teruk. Ramai juga yang kata lepas kahwin akan ok...ya betul...selepas kahwin kulit aku terus ok sedikit demi sedikit jerawat terus hilang...dan tak tumbuh-tumbuh dah. yang ada bekas-bekas jerawat yang mmg susah nak hilang. sampailah sekarang ni mmg aku tak ambil tahu langsung pasal produk penjagaan wajah maklumlah kulit dah tak ada masalah jerawat. Ttp bila tengok bawah mata dah ada garis-garis, eyeback pun ada juga haruslah risau jugakan. maklumkah bila dah masuk 30-an ni kan (yer ker dah 30-an rasa macam baru 24 thn gitu hahhahah)
Paling menyebabkan aku terpengaruh bila member office pakai dan dia kata ok..aku pun excitedlah nak cuba. Bila dah cuba...sehari-dua hari, 3 hari, 4 hari, seminggu ya memang oklah...rasa kulit lebih licin dan halus gitu. Memang fungsinya pun nak menghaluskan kulit, menghilangkan kedutan bawah mata dan garis-garis sewaktu dengannya.
Pakai dua kali sehari, pagi dan malam sebelum tidur. caranya letak sikit kat tangan kemudian pupuk-pupuk ke wajah dengan menepuk-nepuk ke pipi dan kawasan sekitar. Elakkan menyapu...Selepas tuh barulah pakai pelembap dan bedak. Sorrylah tak ada model you....
Inilah Smooth-365 yang aku cuba ni. Harganya RM95, kalau aku tahanlah 2,3 bulan kot alah pakai sikit jer.
yang purple tu TRi-Aktiline untuk menghilangkan kedutan bawah mata dan garis-garis halus. "saya rasa garis halus semakin berkurang. Tiada lagi lebam di bawah mata. Sungguh berkesan" hahhaha ayat-ayat iklanlah nie.

*** aku ni suka hangat-hangat tahi ayam jer. Pakai seminggu dua jer...pastu NAN ADO...harap-harap berterusanlahkan. kalau dah habis boleh dapat free lagi tak"



3 comments:

INTAN said...

aku pun bila dh tuo ni...baru le tingat nk jaga kesihatan u olls

eira eixora said...

waa, bestnya akak. Saya pun mengalami masalah lebam bawah masa ni. Nak try la jugak. Thanks for the info. Btw, saya link kan blog akak ye =)

:::pIpozA::: said...

huhu.. salam kak.. sy terjumpe blog akak ni.. saje2 search cmne nk ilngkan eyebag.. produk ni berkesan ke akak? sy dh cube pkai produk loreal paris yg rm40++ tuh tp xberkesan la.. bwh mate stil ade itam2.. :((