Thursday, April 2, 2009

makan ubi kayu

Minggu lepaskan mak aku dtg KL so seperti biasalah dia bawalah brg2 dr kampung antaranya...
ubi kayu. aku mmg suka pun makan..ttp tak suka nak membuang kulit, nak potong dan rebusnyer. aku suka makan jer hehhehe...

tengok ler dr luar tak cantikkan...bila dah bersihkan rebus semua..makan tak hingat apa...
Ini ler yg dah siap direbus.

Oleh kerana dah dekat seminggu pun aku pun usaha juga ler merebusnya. Kalau nak makan mestilah dengan kelapa parut diletak gula dan garam barulah kaw.
iskk..iskkk susah tau nak dapat makan ubi rebus ngan kelapa parut sekarang nie. kalau kat restauran-restauran tu mahu dia charge mahal..sebab susah nak dapat. kalau orang Johor ni suka makan ngan sambal ikan bilis. aku pun suka juger..rasanya pergghh...sedap...


3 comments:

dyeiza said...

lepas mkn ubi rebus..mesti kentut dengan kuat..tapi sedapnya x terkata..

Raja Nor Azeda Raja Uda said...

Sedapnya ubi kayu rebus. Kena pula makan dengan ikan masin, aduh terkenang zaman kanak-kanak kat kampung dulu.Awat tak bawa sikit ke opis Siti... terliur akak dibuatnya...

rynas said...

akak memang lah tak der rezeki akak. saya tahukan akak suka makan. sebenarnya dh siap2 pun dalam tuperware letak dalm paper bag kat tepi pintu. kelam kabut sgt dukung anak terus lupa nak bawa. separuh jalan baru ingat.