Thursday, June 11, 2009

selesaikan hutang tag

Dapat tag drp blog sweetfiza. panjang juga tag, malas nak memikir inilah jawapannyer ahaks..

1.Apa Perasaan Anda Sekarang?
Pagi-pagi ni dah rasa risau sebabnya aku ada shooting pengantin bertudung pagi ni dgn butik kat Ampang last minit butik tu cansel, dah kol 7 malam baru call. Masalahnya no hp model aku sudah tinggal di office minta bantuan member dia pun tak ada juga. Terpaksalah aku proceedkan. takkan aku nak cansel ngan model pagi-pagi pulak...tak profesional ler pulak..dia dh datang office aku cansel pulak. Lastnya malam tadi aku minta tlg make up artis carikan butik yg boleh buat last minit. Alhamdulillah dapat ler..cumanyer aku risau kalau baju pengantin yang dibawa tak memenuhi citarasa aku. Reda jerlah kan...dah last minit namanya drp tak ada langsung.

2.Saya nak makan...
Perut tengah keroncong mmg rasa nak makan sangat. Lapo..lapo..lapo...apa-apa makanan pun ok. Tp aku dahaga sebenarnya tk dapat makan dpt minum pun ok..'Mai secawan"


3. Saya tak suka...
kalau berkaitan kerja canselkan photoshoot last minit, tak kiralah make up artis ker, photografer ker, model ker, baju ker..janji cansel. aku cukuplah tak suka...bkn apa bukan senang nak arrange balik. Malas oohh nak cansel..sebab tuh kepala hotak kena ada plan B.
kalau berkaitan perasaan ni aku tak suka kalau tetiba tak ada masalah tiba-tiba tak tegur aku dan menjauhkan diri drp aku. Bak kata org utara, " tak tau pasai apa, tiba-tiba dok senyap jer. senyum pun tak mau apa lagi nak tegoq"
kalau makanan dan minuman tak der yg aku tak suka..semua suka beb..

4.Impian saya?
Nak pi Mekah..tak kiralah buat umrah ke haji ker
Pastu ada duit banyak..duit yang tiba2 jer...tak pasal-pasal aku dapat dalam 1 juta ker..fuyooo Mak cik kayoooo. pastu leh sedekah kat adik beradik..org2 susah..saper2 yg memerlukan, aaahhh sebelum tu guna untuk diri sendiri dululah yer (sungguh materialistik aku ni yer)

5.Haiwan yang saya tak suka?
Uhhh..aku paling GELI dan TAKUT pada TIKUS tak kisah tikus mondok, tikus keturi, mak tikus anak tikus, bapak tikus..semua yg bernama tikus. termasuk tikus mainan. Adik beradik tikus mmg aku geli dan takut. Jadi pd tikus2 jgn dtg dekat pada aku...yer.

6.Saya harapkan..
Kalau sekarang ni aku nak diberi kesihatan yang baik untuk diri sendiri, anak2, suami, kaum keluarga. Dimurahkan rezeki...dan kalau dapat bertuko tempat kerja..ini yg aku wish sejak dulu ni ttp tak dak rezeki nak wat lagu mana. Pastu lg sekali nak dpt duit banyak hahhahha (verangan lah aku nie)

7.Jika boleh putarkan masa?
Soklan ni paling aku suka...aku nak belajar rajin-rajin balik..sampai pandai masuk u, pergi belajar kat oversea, jurusan medic ker..engineer ker..lawyer ker..buka klinik sendiri, firm sendiri gaji besar tiap bulan. hahhahha...tak mau jadi wartawan ni gaji kecik susah nak kayo...(kayo lagi...betullah mmg aku materialistik tanpa disedari hehhehe)


8.Saya pada 10 tahun akan datang?
Wahhh masa tu aku dah umo 42 tahun. belum tua sgt lg kan. Anak yg sulung dah 13 thn baru form one, yg kedua dah 11 tahun, masa tu dh ada anak ke3, ke4 kot InsyaAllah mg dimurahkan rezeki anak. Masa tu aku doakan agar aku sihat hendaknya. Tak mau makan gaji lagi..masa tu dh ada bisnes sendirik...(ttp tak tau bisnes apa..takperlah sayakan suka verangan ahaks)


9.Handphone saya adalah sebuah?
Tak ingatlah beb..sebab hp gua guna yg lama punya. meh..meh..kalau ada yg nak hadiahkan yg baru...

10.Saya pernah bercinta sebanyak?
Aku dulu sangatlah tidak percaya pd cinta ceewah...bercinta sekali jerlah dgn suami ..tiada 2, atau 3..auwww...

11.Saya suka pada
Semua benda yg boleh membuatkan aku gembira itu ler yg aku suka

12.Kawan-kawan saya
Kwn2 opis yg ramai...kwn2 time belajar kat USM dulu..kwn2 sekampung, kwn2 bloger

13.Pernah dikhianati?
Khianat macam mana yer..soklan tak jelas ekekkeke. sila jelaskan kemudian baru aku jawab

14.Apa yang anda hendak lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda?
buat bodo jer...akkakakkaka

Senaraikan 8 orang untuk di Tag:

Saper ekkkk

Aton
bennie
intan
joyahglamer
niza
ummiabiqis
mummydaisy
mama aiman ngan aisya

2 comments:

arediks92 said...

amboi mahu kaya sahaja :p

INTAN said...

byk aku utang tag ni...x nyempat mau buat