Friday, June 5, 2009

coklat ehhh

Sambil menunggu driver nak balik kg ni jenguk2 ler dalam fridge tu apa-apa makanan yang wajib dimakan supaya tidak busuk apabila pulang ke kampung nanti. Ohh fridge saya sudah kosong tak ada apa-apa cuma ada coklat yang dah berkurun lama rasanya dalam peti itu.
Familiar betul coklat-coklat ni kalau saper pg Langkawi mesti tak mis beli. Ini pun baby sitter yang bagi masa dia pg bercuti kat Langkawi hari tu. banyak sebenarnya..tinggal ini jer. Itu pun dekat 2 bulan tak habis lagi.
Coklat kat bawah ni pulak dapat masa ada kursus pembuatan coklat kat office hari tu. Kalau tak silap chef amir yang buat. Buat sendiri tau coklat ni..dijamin halal sebab resipi orang Melayu. Rasanya mmg sedap dalamnya ada kacang, badam dan oren. Dulu-dulu waktu muda-muda saya mmg penggemar coklat kalau study tu coklat ada kat sebelah. ttp sekarang ni dah kureng sikit. agaknya itu petanda dah tua kot sebab budak2 jer suka coklat...hehhehe (wpun sebenarnya taklah tua sgt)

4 comments:

MeL said...

wah! yummehnye tgk coklat2 tu..nyum2

syareena said...

nampak gambo coklat tadi... mmg dah ingt langkawi huhu

niza said...

maknanyer diriku masih muda lg la ye...sker coklat...muahahha....

Yan said...

hubby yanpun penggemar cokelat..
tp yan tak pulak..