Tuesday, June 30, 2009

kenduri doyan lagi

Ini cerita JUmaat minggu lepas. Sebenarnya plan nak makan durian drp dua minggu lepas lagi, ttp tak tercapai sebab hujan. Minggu lepas bila kak azeda menyuarakan cadangannya masing-masing tergedik-gediks nak ikut maklumlah dia belanjakan. Kami pilih kawasan dekat opis sahaja itu kawasan pasar malam taman desa berhampiran Dwsa Water Park.

Ada satu tuan jer yang jual doyan pun..bolehlah..

Mula-mula pilih yang RM10=4 biji..meriah wehhh asal kopek jer habis..asal kopek jer habis..cepat jer tangan masing-masing hinggap kat doyan tuh.

pastu kak zeda yg baik telah menambah lagi 6 biji wah..wah..meriah juga walaupun dah kenyang sebenarnya. akhirnya semua doyan habis dimakan.


Kawasan tepi jalan pun ok uols janji dapat makan doyan. Tgk Mizie tengah bersila tuh, yg lain cik yam, suzi, hudan, anis nor dgn anis Mastura, kak zeda dan aku ler.

Ini 6 biji RM10. Ok isinya..tak mengecewakan. Maklumlah masing2 hantu doyan.


Mizie, suzi nampak kesedapan sehingga terbuka mata dan anis kushyuk menghayati


Wah...wah...baru tahu hantu doyan rupanya cik yam ni.

Isi kecik-kecik jer..ttp manis. adalah juga satu dua biji yang payau2 gitu..ttp habis jugak..

anis mastura menunjukkan skill memilih doyan.

yang ini pula 4 biji=RM10

Cam kat dusun plakkan. orang lalu lalang senyum2 jer tengok kita orang makan. bukan apa mulut sama laju dengan makan. asyik makan bergelak.

Yang paling tak leh tahan sedang sedap2 makan, aku nampak benda bergerak2 atas rumput...apa lagi melompatlah aku sambil jerit, katak..katak..katak,

dorang yg lain semua bangun termasuklah penjual doyan dengan gigihnyer menolak katak itu ke tempat lain. alahai geli aku....bkn apa tak sedar sedap2 makan tengok katak melompat atas riba huhuhuhuhu....

4 comments:

MeL said...

huwaaa! xbole jd ni. ptg ni jugak nk makan doyan!! hehe

suziey said...

Fuh! Best btol tgk semua orang makan doyan dengan seleranya...sampai tak perasan mr.katak pun nak join sekali...

arediks92 said...

owwwwwwwww kalo aku ada harus aku pengsan....ada katak uolllsss :(

*mcm mana duyan yang cik tipah anto kt umh tu ok ke isi nya?

mlm td belasah duyan yang dah buh dlm tuppaware masuk lak dlm peti uhhhh sejuk jerkk

ibu_arifa said...

sedap2..tgk pun dah teringin nak makan dah nih...harus di carik nih!!