Sunday, November 16, 2008


tahniahlah untuk anak buah aku Muhammad Saiffudin @ Budin yang berjaya dapat 5A dlm UPSR baru-baru nie. Sekarang ni dia tengah dok survey nak sambung belajar kat mana..cadangnya nak masuk MRSM mudah-mudahan ler dapat. Kalau dapat berjauhan ngan mak dia ler..wpun anak bongsu anak buah aku ni tak ler manja sgt lagi pun lelaki kan. kenalah berdikari. Kesukaannya main bola dan sgt suka tengok bola.

Budak-budak sekarang ni makin pandai..kalau setakat 5A tuh dah tak heran dah sebab ramai sgt yg dapat persaingan terlalu banyak. tak macam dulu kalau dapat 5A maunyer kenduri sembelih kambing ayam bg tau satu kampung hehhehehhe. sebab masa tuh sush sangat nak dapat...kalau ada satu sekolah tuh dua atau tiga org jer.

Teringat dulu masa aku amik UPSR ni cuma dapat 4A jer ttp masa tuh tak pg mana-mana pun sebab miskin kan. sambung ler sekolah yg sama..sekolah aku dulu buruk jer...semua papan ada dalm 8 kelas semuanya setiap kelas dibahagi dengan papan yg boleh diangkat ke tepi. kalau penyampaian hadiah kelas itu akan jd dewan ler. yg paling best kalau waktu rehat suka nauu main polis entry masuk dalam semak semua bawah sekolah (sekolah dulu ada tiang ala-ala cam umah gitu). Kalau balik sekolah tu kotorlah baju cam budak laki jer. aku kat sekolah dulu nak kata pandai sangat tak ler..ttp selalu kalau exam paling corot pun aku penah dapat no. 4 jer yg lain 2, atau 3 no. 1 penah sekali kot selalu dok bersaing ngan member aku namanya Saadiah.stil lagi contact ngan saadiah ni.

Ttp time aku dulu sekolah rendah mana ada tuisyen tak macam budak sekarang sekolah rendah dah tuisyen semua subjek kdg2 panggil cikgu datang umah lagi. Betapa bertuahnya...sebab itu ler aku kata persaingan dah jadi sangat sengit nak masuk universiti susah sebab ramai yg dapat result bagus bergantung pada rezeki jerlah. Begitu juga dengan UPSR ni kalau dapat result tak bagus jgn kecewa pulak sebab masih ada exam PMR dan SPM yang menentukan hala tuju masing-masing.

3 comments:

Cik Suri said...

wah kakak...pandainya dapat 4A...adik dulu 1A je. Sebab tu arwah mak selalu bising, sebab adik malas belajar... PMR, SPM pun resultnye ala2 je. nasib baik le dalam malas2, dapat gak sambung degree.

rynas said...

agaknya dulu senang kot..rasanya UPSR dulu cam tak penting jerr...tak ler meriah cam sekarang nie

INTAN said...

ye lah T...jaman kita mana de tuisyen bagai...aku belajo atas kepala hotak sndri je sampai msuk U...

apa2pun..TAHNIAH tuk dia ye