Monday, May 24, 2010

jom pekena laksa

Sudah lama sangat tak pekena laksa????
tak percaya???? sungguh..
sebabnya susah nak cari kuah laksa yg sedap..selalu beli kt pasar malam kuah cairlah, kurang masamlah, masin sangatlah..lastnya masuk bakul sampah (sungguh membazirkan)
tapi semalam..masa pergi Bangsar rumah kakak, dapatlah merasa laksa buatan tangan dia..
aduhai sedapnya...
ehhmm memang makan sampai licin..

Kuah laksa kena pekat..barulah kaw!!! kena guna ikan sardin banyak-banyak..

Kena ada laksa...
l

rempah ratusnya..timun, bawang, cili padi dan salad kalau ada


Oh laksa yang sudah siap...
kuah yg pekat mengundang kesedapan sehingga menjilat sudu...



11 comments:

A D I A said...

wahhh laksa asam.. org utara cm my mum selalu buat tu. tapi i tak brapa gemar, lagi suka laksa johor.

Jamak Aton Habi Mahmood said...

wowww sedapppnye noddd!

LYaFRINA said...

bestnyer....
pandai masak...

Kauthar said...

rynas..wahhh sedapnyeemmm...kalau laksa ni kena homemade jugak kan..kalau makan kat kedai ada je yg tak kena di tekakku ini :)

sayangsayangibu said...

sodap
ada lagi tak?

fabulous.farah said...

wah best dapat makan yang buat sendiri. yang kat kedai memang selalu jer ade yang tak keneo

YatieJay said...

Yup..laksa yg sedap adalah laksa yg kuahnya pekat dan tak kedekut bahan. Kat johor ni tak pernah jumpa lagi laksa penang yg sedap mcm kat utara sana...

ibu_Arifa said...

hadoi..awat boleh bau laksa sampai kesini nih..
saya peminat laksa jgk.. ni dah lama sgt xmkn..hadoi..godaan di mlm hari nih..

rynas said...

Adia: laksa Johor pun saya suka jg.

Aton: uitss ko tak berapa suka laksakan???

Lyafarina: cedap!!!!

Kauthar: ini bukan saya masak..kakak yg masak hehhe

rynas said...

Sayang ibu: ala dah habis da..

Farah: farah tak ngidam laksa ker?

Yatiejay: mmg susah nak cari laksa penang yg sedap kalau kt negeri lain.

Ibuarifa: Min org Penang mesti pandai masak laksakan

Yan said...

ni laksa mane ekk.. guna ikan sardin?? yan cume suke laksa johor ngan laksam jek..
mmg kadang2 kat pasar malam ke gerai jual sapan pg ke.. ade je yg tak kene rase ngan selera kite..
penah sekali beli yg dah basi.. adeh!