Friday, May 28, 2010

jaga anak yer bang...

Oh hari ni saya pergi office ada kerja yang perlu diselesaikan..
Sebelum pergi siap dulu masak untuk tengah hari..
simple sahaja..
sup ayam untuk anak-anak..
dan ayam masak kicap untuk suami..
oh..mengapa dua-dua menu ayam sebabnya saya nak habiskan stok ayam dalam peti sejuk
sebelum beli yang baru hujung minggu ni.
kalau suami nak tambah menu sampingan lain sila goreng ikan atau telur di dalam peti sejuk ya
(ala senang saja takkan itu pun tak boleh buat)
nanti mama balik jam 4 petang boleh bawa anak-anak main kat taman.
dah lama tak bawa dia orang main jongkang- jungkit, buaian dan papan gelungsur..sambil mkn goreng pisang panas..
Oh lagi satu sila kemas rumah ya..sepanjang ketiadaan saya di rumah.
(ala sapu sampah pun dah kira ok tu )

Oh breakfast..
kami makan di luar sahaja
tak sempat nak buat sarapan..
yang ada hanya roti sahaja


sup ayam tanpa daun sup sebab dah habis..

ayam masak kicap yang sgt simple
Ps penaja:
- sila jgn bagi anak-anak main air dlm bilik air
- jangan bagi anak-anak main bedak takut dia orang batuk
- selamat menjaga anak-anak di rumah...hehheheh

12 comments:

xiiinam said...

Jaga anak tanggungjawab bersama...kan..kan...




Semoga terus rukun damai hingga hujung nyawa..

sayangsayangibu said...

w.pun ayam kicap mcm simple, tp nampak sodap....

Ibu_Khalish said...

Tak salah jadi Mr Mama sehari. Leh anak-anak manja lebih sket dengan daddy.

mama zharfan said...

salam ziarah & salam kenal...singgah baca entry..nice blog...:)

Izan Ishak said...

pesanan khas utk en somi tercinta nih...hehe
**dua2 nampak sedap banget!

MAMASYAZA said...

hehehe kalo akak buat pesanan penaja begini kat en. abah...sah2 tak dilayan. nak mudah, hantar anak2 kat umah mak akak...lagi senang.
tp kalo bab mengemas umah, en. abah lagi perfect dari akak

dyeiza said...

baguih2....mu ajar atin kemas umah..mesti mu balik umah kemas jer..

fazdarazat said...

terliur tgk ayam msk kicap rynas.ngee!~

sz | m.a.s.s said...

hehehe, jgn lupa mama rynas update prestasi mr mama tu :)

rynas said...

XIINM: BETUL BETUL BETUL

sayang ibu: sila jgn percaya pd gambo yer

ibu khalish: ahh kena gak minta tlg suami jaga anak kan

mamazharfan: salam kenal ya

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Salam Ziarah & salam kenal..

Singgah sini baca N3 nih..sedap sungguh ayam msk kicap tuh.. :)

Saya dh Polo gak.. :)

Yan said...

ayam kicappun sodapppppppppppp... yum yummm (tgh lapo benornyer)