Saturday, October 11, 2008

cerita durrani


Nielah yang anak aku excited nak baca tiap kali balik dr umah bby sitter

Durrani 23 oktober nie genaplah umo 2 tahun. sekarang dia sangat excited nak belajor balik jer dr umah bby sitter dia akan amik buku, majalah dan poster abc,123 yang aku belum tampal kat dinding lagi dan minta hasben aku ajarkan. Dia teruja betul nak tau sumer benda dalam gambo tuh cam A=Apple, B=boat, c=cat...so sekarang nie dia dah boleh tunjuk mana satu boat, monkey, house, orange dll walaupun sebutannya masih pelat lagi..kalau monkey tuh jadi key jerr...

*** dia juga dah pandai kira 1-10, one -ten (ttp pelat ler...atu...uwe..iga...empat..ima..enam...ujuh..apan...lan..loh)
*** abc...baru pandai sikit2..last2 aku fikir tak yahlah ajar abc..baik aku ajar mengeja terus cam MA..MA..=mama cam best jer bila dia ikut apa aku eja...
*** pastu kalau balik dr umah baby sitter dia dah ingat jalan...sebelum sampai satu kedai Manjaku..yg ada gambo baby dia dah sebut baby...baby.
*** pastu masuk jer pintu UNITEN dia dah sebut sampai umah. ..padahal umah jauh lagi.
*** bila nampak KFC dah sebut ayam...sebutannya bukan ayam ttp AYEM..(comel jer)
*** sangat mengenali AZNIL sebab selalu tengok TOM TOm BAK. Pantang tengok muka AZNIL dia akan sebut TOM BAK..padahal program jangan lupa lirik ngan macam2 aznil.

2 comments:

kirana said...

rajinnnyaaaa duraniii..
aiman pon suka baca..tp baca merapu2..haha..cam paper ke..buku yg kie baca ke..dia pura2 la baca..

rynas said...

gitu lerr tengah semangat nal xplore semua benda..ikut jerlah hehhehe