Monday, March 30, 2009

cerita hari ahad

Semalam Ahad ada kenduri kat umah adik aku di kepong, majlisnya ringkas sahaja kenduri doa selamat sekali dgn cukur jambul anaknya. Maklumlah isterinya berpantang di KL jadi buat teruslah kenduri tu. Ttp kali ni aku tak amik gambar pun..sebabnya mood nak amik gambar macam kureng sikit lagi pun kalau amik gambo mesti gambo makanan jer sampai ada yang kata blog aku pasal makanan. tak ada ehh..
akak aku pun confius juga naperlah kali ni aku tak amik gambar untuk blog hehheheheh...sajer jer...baca story jerlah ekkk. majlis ni adalah untuk 40 tetamu jer sebelah adik aku dan isterinya yg datang dr Pahang. tahlil, baca doa semua...makan..sembang-sembang pung pang pung pang..jam 4 petang baru kami semua beredar. Ttp kami hantar angah, kakak ngan Haziq kat bangsar dulu sebab mak ngan ayahnya kena kerja. kali ni aku macam bengong sikit bukannya tak pernah pg Bangsar..ttp naperlah leh lupa jalan. Berpusing-pusing nak cari Bangsar..lastnya aku masuk jalan ke Office dan keluar ikut federal highway sikit punyalah jauh. Hasben aku bukannya tau sangat jln KL ni main belasah jerlah..last2 barulah terfikir naperlah tak ikut midvalley, Abdullah Hukum kan lagi cepat. Itulah dikatakan bengong seketika. Oleh kerana jam dah dekat kol 5 petang kami singgah jap Hentian Duta sebab mak ngan ayah aku nak terus balik kampung bas bertolak jam 5.30 ttp jam 6 baru bas sampai. Dalam 6.15 baru ler bas gerak. lama jugalah menunggu minum-minum, sembang-sembang dulu. Ingatkan dia orang nak balik hujung minggu ni bolehlah juga menghantar. Tiba-tiba dah tuko plan pulak..gitulah org tua bukan boleh lama kat KL.

1 comment:

arediks92 said...

kak mana gmbo...
yg aritu gmbo SBT xder masuk ke...