Friday, January 2, 2009

hangin juga...

Pagi-pagi dah buat aku bengang ni dah masuk banyak kali nie..

citernyer gini..pagi semalam aku ada asekment ngan artis namanya Ainul AIshah pelakon Nana Tanjung dan filem Histeria tuh. sebab Jumaat aku suruh la deme-deme ni datang awal supaya boleh make up awal. Make up kol 10pg so dalam 11.30 dah settle make up. sepatutnya dah boleh shoot lah..aper yg buat aku hangin fotografernya tak muncul-muncul aku sms tak balas, aku call tak angkat aku suruh farah recepnist call pun tarak angkat.

Kalau uols jd aku aper uols nak buat??? takkan lah nak suruh artis tuh tunggu sampai 2.30 ptg kot. Giler haper...dia pun ada keje nak buat. takkan lah aku nak shoot guna kamera digital aku yg tak seberapa lawo dan canggih tuh. mana nak letak muka aku nie..maluu weehhhh!!!!
aku cuma bleh membebel-bebellah kat senior fotografer..kalau ada hal pun at least bg lah tau..ini ikut suka hati dia jer..cam opis dia plak.
untuk menyiapkan keja aku..dengan muka yg tak malu aku pujuk abg nasir supaya ganti tmpt fotografer tuh. sib baik abg nasir yg baik hati sanggup menggantikan tempatnya. Banyak-banyaklah tima kasih...dah banyak kali aku minta tlg dia nie. haruslah pasni kena belanja makan tiga hari tiga malam berturut-turut.

Pas lunch aku terima msg dr dia

"mana?"

Bleh lagi tanya mana??? tau ka tarak tau ka...dah aku tulis kat asgn aku jam 11 pagi. pasai apa mai jam 2.30 plak..buat-buat tak tau plak..sekeh kepala kang..(iskkk..iskkk idoklah berani aku nak sekeh kepala jantan uolss)

aku balas cam gini jer..
"lu tengok jam tak kol braper tuh. 2.30kan??? sepatutnya kol braper?? nak lewat pun agak-agaklah. ini nyusahkan orang. sib baik ada abg nasir settlekan keje lu. lu hingat lu sapa???"

"k" itu jer jawapannya...see tak mintak mahap pun..aku pun bknnya nak dia minta maaf sangt at least dah tahu salahkan..haii..apa mau jd pun tak tahu lah..

7 comments:

anis said...

huih...pedih sungguh sms kak ct.ha..padan muko en photographer.suka sangat naikkan darah orang.kan kak ct dah mengamuk.selama ni org turutkan je perangai die yang tak semenggah tuh.sabar kak ct,sabar...

Mariam Elias said...

Ala Siti, kalau kita mengamuk sakan pun ada perubahan ke? Takde perubahan pun. Buat sakit hati je. Sebab tu la kalau dia buat macam mana pun, wa senyap je. Kalau bos dia tanya baru wa cakap. Kalau bos dia tak tanya, ya senyap je lah. Paling2 pun bising dalam blog je kan.... Blog ni la tempat mencurahkan isi hati.

BPSB said...

pernah terkena jugak dgn photographer, xtau lah org yg sama atau bukan!

Mariam Elias said...

cik siti....
sapa BPSB tu???

ennieva fauzi said...

Tie...macam aku tau je sape yang attitude problem tu..hahaha sabar je la..masing2 tertekan tu..

Cik Suri said...

cam kenal jek sapa orangnya tuh...??? banyak sungguh komen negatif ttg dirinya...masalah rumahtangga kot??? ngehngehngeh...

rynas said...

uols pun bleh agakkan saper...
Liza..org lain pun ada masalah juga..pandai2 ler nak hidup ngeh..ngeh..ngeh