Tuesday, July 13, 2010

tinggal anak

Semalam...

aku: akak nak minta tolong boleh? Khamis & Jumaat saya kena pergi Avilion Pd tido semalam. Nak tinggal Fahim dgn Durrani kat sini. Boleh tak?

Mak Ida: ohhh...boleh jer. harap-harap tak nangis ler kot.

Oh saya lebih selesa tinggal anak pada pengasuh kalau out station drp tinggal dgn suami, sebabnya pagi Jumaat tu hubby ada meeting awal susah katanya nak terkejar-kejar hantar anak ke rumah baby sitter. Sebelum jam 8 dah kena keluar rumah time ni budak-budak belum bangun susah nak dukung dua-dua sekali turun bawah. Peel si kakak ni pulak kalau kejut dia sebelum dia bangun sendiri mulalah dia berangin..drp elok jer terus nangis tak ingat.

tapi pengasuh saya ok jer...dia tak kisah pun tinggal anak bermalam, pernah sekali tu dia pulak yang minta saya tinggalkan anak-anak tido dgn dia sebabnya saya balik malam. Tapi masa tu tidak ler kecuali ler kalau ada outstation gini.

Tapi serius sejak ada anak ni jarang sangat pg out station saya lagi suka sebabnya susah nak tinggal anak kecil. Hari tu cuma sekali jer pergi JB, 3 malam balik anak demam masuk wad 3 hari amik ko...lepas tu dah rasa serik nak tinggal anak. Anak dah besar sikit ok ler. Masa nak bg invitation ni editor dah tanya," boleh ker ni tinggal anak, tak pun nanti akak minta satu bilik bawa anak dgn hubby sekali," boleh gitu??? ...sangat memahamilah editor saya ni. Suka saya...," Iskkk..idok ler nak keje nak bawa anak suami sekali, tak pernah pun. Bukan lg menyenangkan lagi susah adalah.

14 comments:

sz | m.s.s said...

bagusnyaa boss cik rynas! memahami..mungkin dia pun penah rasa beranak kecik ni... :)

♥etiey erywan♥ said...

hmmmm... susah kan kalo out station bila ber'anak' nie..tp apakan daya....tuntutan kerja!!!

Rizziela said...

Ok gak kalau bawa anak & suami..tinggal ajer kat bilik hotel waktu kita keje...mlm dah boleh jumpa

Rizziela said...

Ok gak kalau bawa anak & suami..tinggal ajer kat bilik hotel waktu kita keje...mlm dah boleh jumpa

Mummy Suri said...

inila bagusnya kalau dapat bos yang dah ada anak...kalau dapat yang bujang, ado???

rynas said...

Sz: heheh bos belum kahwin ma..

Etiey: mmg gitu nak buat macam mana dah keje

Rizziela: tak boleh anak saya kalau nampak saya nanti kat mana pegi nak ikut. lain ler kalau asgn percutian ok ler.

rynas said...

mummysuri: bos akak baik sangat. paling penting dia bujang tapi sgt memahami org dah berkeluarga macam akak ni. susah nak dpt bos macam dia

:: iManja :: said...

alhamdulillah dapat pengasuh yg baik cam tuh. dugaan dan tuntutan bagi ibu bekerja...boss pon sporting sungguh

rynas said...

imanja: alhamdulillah dua-dua ok

rynas said...
This comment has been removed by the author.
ibu_Arifa said...

baiknyer pengasuh anak2 akak tu. tp tu bila anak masih kecil lagi ni..tak sampai hati lak nak tinggal kan dgn org lain..w/pun semalam.

fabulous.farah said...

ouhhh..senang la kalau ade tempat nak tinggal kan. kira bertuah la tu. bagus lah bos.faham situasi orang

raihanah said...

bertuah dapat pengasuh macam tu dan editor yang memahami

rynas said...

ibu arifa: dah terpksa..kalau ikutkan tk sampai hati jg. demi kerja huhuhu

Farah: aahh ok sangat-sangat

kak ana: alhamdulillah..seronok kerja sini