Sunday, July 25, 2010

sentuhan seorang profesional..bezakan?

Kalau dah namanya profesional walau hanya mengambil gambar sekuntum bunga, tapi hasilnya sangat memberangsangkan dan memukau pandangan, teruja dengan nilai artistik mereka. Waima peluh setitik yang mengalir di wajah pun dapat dirakamkan, apatah lagi gambar aksi atau rakaman keindahan alam semula jadi.
Tengok ler gambar2 di bawah hasil sentuhan seorang photografer profesional yang sering diminta merakamkan gambar untuk event, mmg kalau pergi event launch product akan ada muka dia.


sentuhan, teknik, serta camera memainkan peranan.

Kalau ada camera canggih berpuluh ribu, tapi tak tahu teknik, hasilnya adakah begini?


Boleh merakam gambar matahari terbenam. Sukanya...
sekarang hati meluap nak ada camera SLR satu..MOTIF???




sekarang ni ada camera Canon digital yg tak secanggih mana, tapi dah hampir 8 tahun camera itu berjasa. Sudah jatuh tidak terbilang dek jari, sudah direndam oleh anak yang tidak tahu membezakannya. tapi masih mampu bernafas dengan jayanya. Terima kasih Canonku ..



Ehmm...wah... sesuci putih


kalau camera aku tu idoklah gambarnya begini..terus jadi terang sebab banyak cahaya.



Bunga nampak segar bugar gitu..


Nampak tak titis air berpeluh kat gelas tuh? Itu yang susah nak capture tu



Cam ner nak buat satu terang dan blur di belakang??? boleh ke buat kalau camera cam aku..Nehi..nehi..nehi...


Ada wide angle lagi..duduk dekat tapi semua benda leh nampak. Camera aku nan ado..



suka..suka...gambar ni..kalau gambar wedding cantik ni


Ohhh..aahh..ini tak mampu nak nolong...nampak semua lilin..nampak di langit..nampak semualah.


Wah...pencahayaan yang sangat bagus.



suasana waktu petang sebelum matahari terbenam

diakhiri dengan gambar penulis (berbaju biru) terlentuk manja. Auww..malu i...

P/s: kalau yang tanya di mana? Oh ini sambungan drp Avilion hari tuh. gambar dulu tu tak cantikkan?? hehhe itulah hasil camera aku. Pasni nak tukar camera lah..kasi up sikit.

13 comments:

Ena said...

Tu la kan.. photographer bila snap picture hasilnya sangat cantik dengan sentuhan camera yg canggih juga la semestinya..

rynas said...

Ena: camera dorang ni maunyer puluh2 ribu tu belum masuk lens lagi..tapi hasilnya berbaloi pastu org sekarang sanggup bayor ribu2 untuk gambo wedding

Yan said...

teringin jugak nak pakai camera yg canggih manggih...

rynas said...

yan:samalah kita teringin ooohhh

Izan Ishak said...

rynas...cantiknya!!!
mmg kalau dah nama profesional, gambar pun sgt mengujakan mata yg melihat~~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lily pon teringin gak nk DSLR..tp kan daya..blum mampu..hukhuk..jgnkan DSLR..camera digital pon xde..just guna kamera h.set jer.. :D

ckLah@xiiinam said...

..gambar dlm entri ckLah, semua guna kamera henpon cap ikan kembong rebus ckLah.....

rynas said...

Izan: ahh cantik ler camera cantik.

Lily: samalah kita tam mampu..

Cklah: oklah gambo cantik aper...hehhehe

eis said...

sy pun suka tangkap gambar tp malangnya kamera kompak cuma 8mp saja huhu..

sayangsayangibu said...

cantik,dapat juga menjamu mata benda benda yg cantik nih.

kakyong said...

cantik2 la foto...
ai pun guna canon..
kdg2 silap adjust mode.. gambor jd double.. hahah... kdg2 terlebih terang...

Jamak Aton Habi Mahmood said...

Kak,camera aku tu nk buat blurr kat belakang bleh jgk..

tp kalo effect2 lebih2 sgt x jd jgk. nak kena pakai DSLR jgk baru cungg..

ko tangkapp la 1 DSLR

Mummy Suri said...

apalagi kakak, warga harian metro sesungguhnya sangat banyak duit...hikhikhik...