Sunday, July 18, 2010

"abah jom pegi mainan"

Kalau weekends budak-budak ni dah tahu dah mak dgn ayahnya tak bekerja apa lagi drp tengah hari minta buka pintu nak pergi taman permainan. Si kakak ok sebab dah faham, si adik ni susah sikit sebabnya nak juga pergi dah tak boleh tunggu petang dah. Bila abah dia tidur kejap dia sibuk kejutkan sebab nak ke taman.

Bila dah jam 5 ptg terus jer zasss..ke taman Cempaka Bangi ni. mmg situ ler tempat budak-budak main.

Bila dh sampai biarkan jer dorang main sambil pantau sebagai mandur takut terjatuh.

Kat taman ni cuma ada gelungsur dengan memanjat jer buaian dan jongkit jungkit tak der le rpulak.


wah suka kalau dapat main gelungsur..tapi suka buat aksi meniarap bila turun.



Muka penat berehat tepi tasik dulu sambil tengok orang main kayak dan kapal terbang kawalan.
Mmg teruja Fahim tengaok kapal terbang comel..,"mama..mama...kapal yebang," katanya


Beginilah cara dia turun papan gelungsur..

Cam best jerkan???? teringin gak nak try ahaks..hehhehe

13 comments:

A D I A said...

anak2 boleh tau kan bila timing weekend, timing mama papa dia cuti tu, padahal bukan pandai mengira tgk kalendar ke apa pun :)instinct tu.

rynas said...

adia: aah yer dorang tgk kita ada kat umah maknanya kena bawa keluar main ler tuh kalau tak pun pg jalan-jalan.

Ena said...

heheh..
sama la ngan anak2 ena juga. ta[i abah dorang sibuk everty weekend.. kdg ada kelapanga sikit sebelum keluar abah dorang akan bawak p playground.. kalau tak sempat.. huhu.. dok je la kat umah.. main je la apa yg ada..
seronok tengok anak2 akak main.. bg je a dorang main selagi ada kelapangan kan kak.. budak2 tu je la cara dorng belajar dari permainan yg dorang main.. ;D

MAMASYAZA said...

anak-anak akak pun camtu jugak, kali time cuti hujung minggu, mesti ajak kluar jalan2, boring katanya kalo asik dok lepak kat umah depan tv...kesian gak...bebudak sekarang pun dah pandai boringgg

eis said...

wah..fahim berani buat aksi stunt!

rynas said...

Ena..aahh betul tu duduk kat rumah sian pulak kan bila kat luar macam2 dorang belajar dan sebut perkataan baru.

rynas said...

mamasyaza: hehheh..kita dulu mana berani kat boring kat mak. nak kena cubit

Eis: hehhe dia tak berani turun kalau tak niarap

Yan said...

okla tu kak.. dapat melayan kerenah anak2 wlupun pada weken saje.. cam yan ni.. hari2 sebok smpaikan weken pun kami sekeluarga berkg kat kedai.. mujurla qis blum tau boring..

harapnye lepas ni.. dah ade pekerja bulehla kami spend time ngan famili lebey skit..

fabulous.farah said...

farah masuk jer gelongsor tu sampai sekarang.=p pagi2 kat taman xde orang..hehe

best riadah ngan family petang2 weekend

ckLah said...

MakLah nak ikut main, boleh?

:)

rynas said...

Yan: aahh wekend jer masa dgn anak-anak.

Farah: sini ramai ler..malu dong ahhh

cKlah: muat ker..untie nak masuk??hehhe

Izan Ishak said...

rynas mmg rumah dekat dgn tasik cempaka ke..bangi kan? seronok betul anak2 pegi tmn permainan ye...weekend mmg masa untuk anak2 kan~~

rynas said...

izan: aahh mmg dekat tasik cempaka kat bangi tu. penah sampai ker?