Monday, July 19, 2010

Avilion, Port Dickson

oh ni gambar masa kat Avilion hari tuh. Manalah tahu ada yang nak bercuti ke sana,
hotel bertaraf lima bintang, dan harganya pun bertaraf 5 bintang jugak ler,
kalau untuk bilik family pakej mahu juga RM1500+++ semalam. Kalau bukan family maunya RM600+++ .





Bilik yg sangat eksklusif..ni ala-ala kalau nak honeymoon mmg sesuai sangat. Ada 3 katil untuk yang bawa anak-anak.



Bilik air terbuka..kalau ko mandi shower mmg boleh nampak langit, dan bila tengok bawah boleh nampak laut. Masa nak mandi tu memang tengok atas, bawah dulu takut ada orang...manalah tau kan..tapi mana boleh wehhh..selamat punya.


Ni waktu petang, masa ni air belum pasang, aku ambil gambar dr bilik.



Ada taman haiwan, arnab, burung merak dgn ayam serama.




Ni waktu pagi, bila bangun jer air dah penuh...malam tidur mmg bertemankan bunyi ombak, maklumlah kat bawah tu dh air kan. Tapi malam tu aku tidur lena..hahhah dorang kata hujan lebat dengan angin kuat tapi aku tak sedar pun. Maklumlah tido sorang, takut wehhh!!!!




Permandangan waktu petang dalam 6.30 petang gitu.


Ini kat pantai masa air belum pasang..itu ler bilik-bilik yg kita orang bermalam.


Oh..gambar penulis mesti ada. Tak ambil banyak gambar pun bateri lupa bawa nasib baik minta kat photografer dia ada..kalau tak haruslah cerita tanpa gambar. Malamnya kita org berjalan ke pekan PD, dekat jer..sambil makan yong tau fo kat tepi pantai tak sedar dah jam 12 tengah malam baru balik bilik.


p/s: bg orang yg tak mampu mmg rasa mahal, tapi kalau mampu dan nak bercuti tenangkan fikiran, sambil honeymoon tempat ni mmg sesuai. Lepas tu ada IVI Spa, boleh manja2 diri pula.


9 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tempat cantik..harga pon cantik gak.. ;)

kakngah said...

haih.. dh lama x g PD. las pegi awal thn lps la...
cantiknya view avillion ni. xpernah msk dlm apatah lg stay situ. mahal beb!

Fieza79 said...

wahh best je bilik tu rynas..
lau dgn family lg best kan...

ehh mmg tido sowg je ke...da pa sebenanya ni..kursus ke...sory..

Mummy Suri said...

bestnya kakak!.tringin pulak rasa bulan madu kat tempat mewah. dulu hanimun kat bilik standard hotel selesa, pd tu je. tak mampu. hehehe. skang ni kalau nak merasa hanimun lagi, kenela angkut anak2 bagai..

rynas said...

lily: yer confirm cantik.

Kak ngah: aahh cantik sgt..tapi mahal kan.

Fieza: aahh sebilik sorang..ada launching produk baru kat sini.

Liza: yer..honeymoon dgn anak sekali..

fabulous.farah said...

besy nye..tapi MAHAL nya~ huhuhu

suhida said...

wah..mmg avillion mmg syok tu klu dpt honeymoon atau cuti dgn anak2..best tu,laut bwh rumah.kan kan kan...

dyeiza said...

Wah..cantinye,nanti blh ler sponser kawe honeymoon kat sini 5 hari 4malam..Bestnye

rynas said...

Farah: sebab tmpt best tu yg mahal.

Suhida:yer..yer betul tu kalau bawa family lg best

dyeiza: hhehe boleh..boleh nak berapa malam..bayar sendirk ler..wuahahhaha...