Tuesday, July 20, 2010

jom main craft

Inilah permainan yang boleh melekakan budak-budak iaitu bermain magic craft.
mamanya pun ikut seronok sebab dapat buat macam-macam, mula-mula aku tunjuk skill dan kasi dia orang buat..
Lepas tu ketawa sendiri sebabnya jadi ntah apa-apa dah..layan kan jerlah ekkk


si kakak terover bergambar sampai tak sedar terduduk atas bantal..
jangan terbisol sudah (org tua-tua kata)


"mama..cepat-cepat amik gambar." yehaa posing bersama hasil craft

Inilah rupanya yer...ada helikopter, botol susu, bear, cendawan..tapi semuanya atas pertolongan mama..mama pun tak pandai juga nak buat craft ni walaupun ada contoh. Bkn tangan seni yer...


Kakak sedang menunjukkan hasil tangannya iaitu botol susu..senang maa..nak buat. Lepas dah siap dapat kat adik habis...boleh dia buat ala-ala nak bg bear minum..confirmlah terpenyekkan??


Inilah hasilnya.
Best magic craft ni sebab lembut dan senang tanggal kat tangan dan kalau melekat kat lantai. Ada pelbagai warna..semua warna ada...dan senang dibentuk tak macam plastersin biasa tuh..lepas dah siap..kalau nak keras letak kat angin. kalau nak kasi lembut semula campur air sikit. Uli-uli lembut ler. lagi satu tak ada toxic tak merbahaya untuk budak kalau dorang termasuk dalam mulut atau tertelan.


Yang ada pelbagai warna tu si kecik sudah campurkan semua warna jadilah begitu memang dah tak boleh pisah-pisahkan lagi dah.

9 comments:

Izan Ishak said...

hehehe...comel2 je semuanya...
anak2 ni mmg suka main mcm ni kan. samalah ngan anak2 izan.

Fieza79 said...

owhh penah nmpk menda tu kat pasaraya...tak penah pon beli utk anak2...

tp lebey baik kan dr plastisin...yg ni takda racun...

Rizziela said...

Pandainya diaorang buat

Rizziela said...

Pandainya diaorang buat

Jamak Aton Habi Mahmood said...

aku tgk yg merah tu mcm anak katak hahahha :p

fabulous.farah said...

huhuhu..best nye..orang tua pon rasa nak main jugak~

SYANI said...

Nenek aku pun pernah pesan kalau duduk atas bantal nanti bisul..

Ena said...

comelnyerrr...
ok juga tu kan.. main menan yg melekakan.. anak2 happy kita lagi la happy.. heheh

kakyong said...

brp Rm 1 kotak tu yer...
kakyong ni nak buat sendiri asyik tak nyempat jer..
nak beli tak tau mana yg elok.. takut ade toksik kan..