Wednesday, June 2, 2010

MOTIF????


Semalam masa balik kerja, selalunya drive kereta tak lah laju sangat dalam 80-100km/j jer
dan kalau rasa nak laju akan tambah kelajuan 120km/j dan biasanya akan ikut lane kanan ler
dan semalam kereta pun tak banyak sangat biasa-biasa jer..jadi aku pun selesa ler lane kanan
tengah syok-syok berangan tetiba ada kereta memotong dengan lajunya sambil tunjukkan tanda F**K menerusi tingkap sepanjang jalan...dan drivernya adalah lelaki

MOTIF???? tunjuk isyarat F**K kat aku????

Ehh..ehhh rasa nak marah pun ada juga..tapi sabor jerlah...tengah drivekan..
apa pula salah aku...
kalau nak potong, potong jerlah..tak payah nak tunjuk isyarat lucah kat aku
lagipun mmg kereta tak banyak dan dia boleh potong dengan senangnya
lagipun aku rasa aku tak ler slow sangat pun duduk lane kanan..
lainlah kalau aku duduk lane kanan tapi bawa 60km/j haruslah kan org belakang akan bengang dengan aku..

tapi biasanya style aku kalau ada kereta kat belakang wpun lane kanan aku akan masuk lane tengah..sebab tak suka orang belakang ikut-kita rapat-rapat..
dah ko nak laju-laju sangat pergilah dulukan..
bila time tak banyak kereta jer baru suka pergi kat lane kanan tuh..


p/s: aku paling tak suka kalau orang memandu sambil menelefon..
menyusahkan kereta di belakang..slow macam siput lepas tuh ke tengah, ke tepi, '
tambah-tambah kalau couple-couple yg muda-muda sah-sah bercakap dengan bf atau gf dia orang.
hello!!!! kalau nak telefon jg sila pakai handsfree yer..
tak ler membahayakan orang dibelakang anda.
aku kalau drive, telefon bunyi pun malas nak angkat kalau angkat phone pun akan cakap "hello..call balik tgh drive ya"

18 comments:

Ena said...

betul tu.. sangat menyampah bile org yg memotong dengan tiba2, pastu siap wat isyarat mcm tu.. ntah apa2.. kalau yg jenis hon2 pun sama gak.. kalau belah malam pulak siap kasi lampu tinggi lagi.. ala hai.. pd hal kat depan kete banyak.. dier tak leh nak lelaju mana pun.. tapi tetap cam tu.. sy pun mcm tu kak... kalau org nak potong, haa potong la.. memg tak suka org follow rapat2.. nyudahkan je.. sy lebih suke dok lane tengah.. sbb sy nie tak laju sangat tak pelan sangat.. heheh..

en_me said...

kiter je hati2, orglen x hati2 kannns.. uhuhu

Yan said...

asben yan selalu bebel klu orang duk lane kanan... tp bawa slow..
tp tak penahla pulak dia tunjuk isyarat2 tangan ni.. plg tidakpun sbb bengang... masa potong tu.. dia pandang je orang tu.. agaknye tgk ape org tu buat.. berangan ke makan kacang ke.. tak taula..
yan malas nak amik pusing.. duk sebelahpun kadang sakit ati sbab dia byk bebel ngan perangai pemandu2 skang.. nk masuk simpang tak bg signal.. atau benti kat simpang.. tp betul2 kt tengah2 alam.. dah menyusahkan org lain nak masuk..

Intan said...

Waaa berlagak bagus nya "mamat" tu!!!

Geram je baca nie...

zue @ annaleeya said...

mmg bengang dgn org yg bwk kete cam dunia nih dia yg punya... nyusahkan org jerk...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sabar je lah ngan perangai
org cam tuh kan...
Siap tunjuk isyarat cam tuh lg..
Klu nk potong..potong je lah kan..
Mmg x bertamdun..
120km/j tu pon dh laju tuh..
Dia nk laju camne lg..ishhh..

Izan Ishak said...

rynas..
org mcm tu mmg kureng ajar btul! bukan byk kete sgt smpai nak tunjuk isyarat camtu.
izan pun xsuka kalau kete s'pore kat h/way...wahhhh...siap main lampu suruh kita ke tepi..

fabulous.farah said...

husband pon selalu marah2 skalo ade orang katline kanan tapi bwk slow..tapi kalo jalan banyak kete la..kalo banyak jalan lain guna lah jalan lain..lain kali duduk jer belah kiri mcm farah..hahaah

ayah,ummi, farish said...

betul tu, akk lak paling x suker..time nk gi keje..org bawak kete lembam kat lorong kanan...dah tahu nk gi bersiar2..duduk lah lorong kiri..

eis said...

wah..jgn berangan masa memandu :)
apa pun mmg bahaya jwb call sambil memandu.

sz | m.a.s.s said...

fuhhh road bully ke tu cik rynas! mentang2 nengok kaum hawa yg drive sesuka hati je ye...

Kauthar said...

eiii..sakitnyeee hati..driver perempuan beranilah dia kan..

Uda said...

rynas.. org tu tunjuk syarat mcm tu sebab dia tak sabar nak masuk kubur.. takut tak ada tmp pulak..

rynas said...

Ena: hehhehe gitulah pompuankan pemandu berhemah kan??

En_me: aahh mmg selalu kemalangan berlaku sorang hati2 sorang lagi tak hati-hati.

yan: laki mmg gitu tak sabor. samalah ngan asben saya jenis tak sabor gak asik nak laju jer

Intan: aahh..cam bagus kete dia jenis tak laju pun. wah ngumpat plak dah hehhehe

rynas said...

Zue: aahh mmg pun..sib baik saya ni sabor jer.

Lily: 120km/j jerlah kelajuan saya lebih pd tu takot!!!!

Izan: agaknya sebabnya pemandu pompuan kot..

rynas said...

farah: aahhh senangkan dok jer lane kiri sapa tak kisahkan kan..

Ayahumifarish: aahh betul betul betul.

Eis: mmg pun bahaya calling2 masa drive

CatlinaFly said...

re: salam..sy based kat johor..if nak amik gmbo kat KL..kita charge mileage :)..tgklah if ada sy gi sana atas urusan, mungkin leh buat photoshoot without charging mile age :)

rynas said...

Cat: oh gitu ekkk..jaih jg tu Jb kan..