Monday, July 6, 2009

main masak-masak

Hamboi udah lama tak update blog nie..rasa bersawang pulak walaupun baru 4 hari.
Bukannya apa macam2 benda yang mengganggu sejak minggu lepas ni drp alam mistik sehinggalah ke alam realiti. Haruslah terganggu emosikan..sekarang ni baru nak kembali stabil..

Jumaat lepas masa keluar makan dengan my bestfriend bennie terjumpalah benda alah di bawah ni. Mmg aku pun terpesona juga melihat warna dan rekaannya. Sebijik macam 'betul'. Lalu aku belilah satu untuk anak dara aku di rumah. Walaupun mainan masak-masaknya dah banyak ttp asyik hilang jer.

Inilah rupanya Tantek kan?????Ada dapur gas, 4 periuk berwarna merah tau, pastu pisau ada 4 set cam tajam jer pisau tu ttp bila pegang Fahim masuk dlm mulut jer...lembik jer. Adalah barang2 untuk memasak, pemukul telur pun ada.

Bila bawa balik jer apa lagi, "Mama belikan???? Sayang mama," sambil pegi kat aku dan cium pipi. Nak amik hati ler tu. Pastu dia kata lagi ," mama hebatlah"
Wahhhh!!!! kembang2 sekejap aku jadinya mendengar pujian anak keh..keh..keh..

Aku beli sekali dgn buku mewarna Upin & Ipin. dia kan penggemar citer Upin haruslah seronokkan dpt dua hadiah serentak.


Dgn rasa tak sabonyer terus jer main sampai ke tengah malam. Aku suruh tido pun tak nak. Tido pun brg2 masak ada sebelah...

4 comments:

Mummy Dasy said...

Betul kak, sama ngan Daneen tiap kali masak ada jek membebel pisau ilang, periuk belanga ilang pastu ble gi mana² pantang jumpe mesti beli dan tiap kali gak ilang...
budak² sama jek pangai diorang ni

niza said...

kka...sy paling malas nak beli mainan kecik2 gitu...sbb penat ngemas...hehehe...

Cik Suri said...

bagus kakak, rashid masa kecik2 dulu suka benor mainan masak2 nih. last2 jadik le tukang masak. ni pun setiap kali pegi tesco mesti singgah kat bahagian mainan tgk set memasak...kekeke

ennieva fauzi said...

toys sekarang macam real je kan...kita dulu nampak sngat plastiknya..ade dapur gas ke? Haiyaaa...macam mana bleh tak perasan ni..