Saturday, November 13, 2010

jom main

"Mama...hari ni pegi mana mama," tanya si kakak.
Gitulah kalau setiap kali cuti pasti akan ditanya ke mana petang nie.
Kalau hari-hari bekerja tu dah tahu dah bangaun pagi sure kena hantar rumah Mak Ida.



Jadinya mmg inilah aktiviti petang sabtu atau Ahad. tapi rasanya dah lama tak ke taman. Sebabnya elok jer nak keluar time tulah si adik tidur...


Ni masa bermain..main puas-puas...mmg tak tahu penat kalau tgk budak2 main...lari sana sini...
kita yg tgk pun penat.


Masa main tinggalkan jer dorang..
tapi bila dah ramai sangat budak-budak risau juga sebabnya takut kena tolak atau pun anak kita tertolak anak orang..bahaya wehh...karang tak pasal2 marah pulak mak bapak budak2 tuh.


selepas penat main sesi bergambar pulak..



diakhiri dengan gambar anak bujangku
lepas tu apa lagi serbu kedai makanlah cari air..
"mama dahaga nak milo," katanya.

6 comments:

ckLah@xiiinam said...

Jom...makLah ikut boleh?

:D

Maslina Rosdiana said...

Salam Rynas,

Syokkan tgk anak2 seronok...walaupun kadang2 kita pun penat sebenarnya...yang penting anak happy,itu dah cukup buat ibu bapa...

kakngah said...

berpeluh2 sungguh 2 baradik ni...

MAMASYAZA said...

akak pun dah lama tak bwk bebudak tu, p playground, asik berbasikal kat depan umah ja

LYaFRINA said...

syoknyer main kat PG..
budak2 & PG x leh d pisahkan..

**kt sini hujan manjang.. xleh nak bawak asya g PG...

sayangsayangibu said...

seronok anak anak main taman