Saturday, November 20, 2010

aktiviti pagi Sabtu

Inilah aktiviti anak-anak pagi Sabtu, disebabkan rumah pun tak ada halaman jadinya main depan rumah saja. Nasib baik jiran-jiran ok walaupun anak-anak bising tak ingat. Sebelum ni takut juga nak main depan rumah ni takut dia orang suka2 hati tekan lift, masuk lift tak ke haru. Ni kakak dah besar oklah boleh jaga adik. Tapi husband teman juga dia orang main takut jugakan.




Sekarang ni dah boleh kayuh basikal ni. Kaki pun dh sampai. Bukan main sukalah lagi dia menunjukkan skill.

Tengoklah tuh..aksi kejar mengejar bermula...


Fahim menunjukkan aksi whillynya....alahai anak omak..



peace!!!! bestlah mama...


main..main...dan main sampai penat baru masuk rumah. Kat atas ni ada 4 rumah tapi masing-masing jarang ada kat rumah...nak nampak muka pun susah.


kalau rumah teres bestlah...sebab ada tanah ..nak lepas bebas budak2 main pun senang.

suka tgk gambo nie...mesra..ni kalau time tak gaduh..kalau gaduh huhuhu...tapi kejap jerlah gaduhnya pastu main balik.


Diakhiri dengan gambar fahim yg sedang membuat aksi tersendiri....

7 comments:

kakyong said...

luas juga ruang depan tu ya...

anak2 kakyong hari2 mcm ni lah... pagi men beskal di laman, petang nanti main kat jalan depan rumah... kdg2 x leh nak buat koej lain sbb kena monitor depa...

part jatuh beskal, lutu berdarah tu dah biasa dah.. x serik2...

A D I A said...

alahai comelnya spesang adik beradik ni :) wahh leh buat willy ye si adik, siapa ajar tu hehe?

rynas said...

kak yong: aahhh luas depan rumah nak buat kenduri pun boleh hehheh. budak2 mmg gitu mana ada serik walau jatuh banyak kali.

Adia: nanti anak Adia dah besar gini ler..suka main beskal

Ena said...

sama juga ngan anak2 ena tu kak.. tapi beskal ada 1 jekk.. tu pun asyik tercabut je rantainya.. naper la.. si adik selalu nak main tapi kaki tak sampai lg nak kayuh.. sian je.. ;D

walaupun ada laman tapi tetap ena tak lepas ke luar pagar.. bahaya juga wpun jln tak sibuk.. takut dorg nanti pantang lepa asyik nak main kat jln ler plak kak..

rynas said...

Ena: mmg pun budak2 ni kena pemantauan ibu bapa lg kan takut yg buruk plak berlakukan

MAMASYAZA said...

tak de tanah pun takpa, ruang depan dah cukup luas utk bebudak berdua tu bermainkan. anak2 akak pun camtu, bgn pagi lepas bfast, trus nak kluar, bosan asik terperap kat dlm umah ja, bebudak pun tau bosan

rynas said...

mamasyaza: aahh..janji ada tempat nak mainkan