Wednesday, August 12, 2009

pernah makan pulut doyan

Inilah rupanya pulut durian. selepas diletak santan dan gula.


Durian mestilah ada beb..

Pernah makan pulut dengan durian tak???
(Intan aku tau hang mesti tak pernah makan sebab hang tak suka doyankan)

kalau orang belah utara, Kedah, penang perak Utara gitu mesti tahu pulut duriankan???


bahan-bahan yang mesti ada dalam pulut durian adalah durian off courselah kan, pulut, santan dan gula. campurlah semua tu dan makan..
Pergghhh kalau penggemar durian memanglah suka dengan benda alah ni...memang sedap beb!!!
jadinya selepas husband aku membeli 6 biji durian yang besar-besar isinya bak doyan Siam untuk dibuar bubur durian ahad lepas....aku pun buatlah pulut durian untuk melepas gian. Yerlah selalunya makan kat kg jer mak yang buatkan. Ini buat sendiri...nasib baik rasa sama...makan sekali tak cukup bertambah lagi...then lepas tu terus pening-pening lalat akibat penangan durian sib baik tak lalok hahhha..pening2 manja jer uols. peduli aper kan janji dpt makan hehheheheh

4 comments:

INTAN said...

compom aku x pnh mkn...n takat ni x nyesal lagik sbb x mkn...hehe

MeL said...

uih! sedapnye pulut doyan..suka mkn pulut doyan ni, tp klu byk2 muak sket..

rynas said...

intan rugi tan..rugi hehhehe

mel betul sedap..ttp tak leh makan byk2 karang kuar balik hehhe

arediks92 said...

eh ada lg 1 bhn garam sket kan, bg lemak2 gitu ehhehe
sedap nye kak...