Sunday, October 24, 2010

out station lagi...

Durrani dan Fahim...





Jangan nangis yer bila mama tak ada...kakak jaga adik tau!!!! (ayat-ayat yg selalu saya pesan pd kakak)


Sedihnya rasa nak meninggalkan budak dua orang di atas tu selama 5 hari bermula ahad ni sampai Khamis. Macam mana agaknya ya bila ketiadaan saya? Inilah out station paling lama dan saya terpaksa meninggalkan mereka di rumah baby sitter memandangkan mereka sudah biasa di sana, mereka juga akan mendapat perhatian sepenuhnya pada waktu malam drp Mak Ida yang dianggap sebagai mak mereka sekurang-kurang dengan harapan kuranglah sedikit kerinduan dengan saya.

Bagi kakak agak sudah faham apabila saya menerangkan yang dia akan tidur dengan mak 4 hari.

"Nanti mama bawa makanan banyak-banyak yer, coklat kakak, milo, choco crunch, nugget, honey star yer mama,"

tapi bagi si adik agak masih kurang memahami, tapi setiap hari tidak kira waktu tidur atau jaga saya pasti akan mengatakan, "fahim kena tidur dengan mak tau jgn nakal2 jgn nangis, jangan buat kakak, ok tak?" kadang2 dia mengatakan ok..adakala tidak ok. tapi saya mengharapkan kedua-dua ok...sihat dan tidak meragam.

Memang rasa cukup teruja dengan asgment kali ini tetapi kerisauan dan kebimbangan itu lebih terasa apabila memikirkan anak-anak di rumah. Oh saya memang risau sekarang..tidak senang rasanya hati,
Semoganya semuanya berjalan lancar...dan selamat..

**miss my Durrani & Fahim **


6 comments:

Yan said...

alahai siannye 5 hari tu kak
hope budak2 ok...
nanti akak tepon2la derang ek

ckLah@xiiinam said...

Tak apa mama...pergi kerana tugas...
InsyaAllah anakanda berdua baik-baik saja...
Untung ada peenjaga anak yang dipercayai dan menyayangi anak2 seperi anak sendiri. Susah nak cari tu...


Selamat bertugas ya!

kakyong said...

sudah tuntutan kerja kan.. & bertuah sungguh ade pengasuh yg sudi menjaga anak2...

Insya Allah, si adik akan faham nanti..

kakyong ni dlm tempoh 2 tahun ni belum penah berjauhan dgn anak2 lebih dr 1 hari... huhuu... x tau la camno ..

MummySuri said...

nak kirim kulit kanggaroo...hehehe

mrs.spicy said...

huhu..sedih nak berpisah ngan anak2..huhu..xpe. demi tugas

suhida said...

akak pergi mana kak?lama jugak tu.
klu ada bb sitter yang dah macam mak, insya allah ok.