Saturday, February 20, 2010

nasi lemak buah bidara

Hari ni mood nak memasak terlebih sikitkan, jadinya memang dah plan nak buat nasi lemak. Bangun pagi terus jer masak nasi dulu, pastu baru buat sambal ikan bilis. Dah siap goreng cekodok pisang. Pisang dpt dr kampung mak bawa hari tu..sampai dh hitam kulit pisang tu tapi masuk dalam peti luar jer hitam dalam ok.
Masak pun banyak..biar sampai leh makan tengah hari sebabnya ada asgn wedding anak Pengarah Raja Azmi dgn jailani Sidek kat Taman Ukay Perdana. Grand giler wedding 3 hari 3 malam.


Ni sambal ikan bilis yg tak seberapa tuh.

Ohh timunnya..

Telur rebusnya harus ada....


Nasi lemak...tapi tak letak daun pandan. kalau ada daun pandan haruslah satu Uniten berbau nasi lemak uols....hehhehe



2 comments:

PuteriSatu said...

mak aih sedapnye.... tingin lak nak buat nasi lemak sok pagi...hiks... sambal tu tumis tu... sedap je akak tengok terliur lak..

rynas said...

akak tengah rajin nak memasak. kalau tak idok ler...
tapi kalau nasi lemak msk sendiri banyak makannyer...