Tuesday, April 13, 2010

kakak ajar adik

Nilah aktiviti dua beradik bila ada kat rumah.
Kadang-kadang bila ada masa aku yang ajar..pastu kalau rasa malas,
"Kakak pegi ajar adik yer,"
"ok mama" dia pun pergilah kat chart yang aku tampal kat dinding tu dan ajar adik.
adik pun ikutlah apa kakak ajar..kalau salah kakak salah ler adik sebut.



Tengok tu betapa proaktif sungguh sampai nak naik atas meja. Ni tak pakai senduk..selalu adik amik senduk dr dalam laci dapur konon2 rotan ler..dah tu siap2 ketuk meja...sambil sebut ABC...

Masa ni ok ler...mood tengah elok nak membaca.

Tengok tu dh sampai tahap bosan...lepas tu panjat plak meja pc kat sebelah tu dan berdiri. Tak pandai turun..terjerit2 le rpanggil nama aku.
Kakak: Mama mama...Aim tak nak ajarlah. Kakak pandai..kakak hebat Aim tak hebat.
Katanya..bila adik tak mau ikut apa dia ajar. Alahai!!!!


7 comments:

ennieva fauzi said...

tengok baju dia tu..upin & ipin, alahai cutenya bebudak dua ni...

Jamak Aton Habi Mahmood said...

hehhhe dh jd cikgu tu : )

fabulous.farah said...

bagus la dieorang..cute

rynas said...

bennie- kalau satu pakai baju upin ipin sorang lg mesti nk pakai jugak.

aton- yer..yer kakak mesti nk jd cikgu

farah- itu masa tengah baik2 kalau gaduh huhuhuh..tak der cute lagi ehh

Mummy Suri said...

kelas tau, adik blaja samapi panjat2 kosi...akak rilek je...
x tau la mcm mana kalau saya dah ada 2 anak, baru satu ni, dah kelam kabut je rasanya. batrisya plak, semakin lasak...kejap guling kiri kejap kanan, kalau boring suka kejang2 kan badan...

rynas said...

Liza- kalau dh anak dua mula2 jer pening kepala nak handle. lama2 bila dorang dh besar sikit dah ok..kakak pun dh faham kan. Bleh jaga adik...gaduh pun ala2 manja jer sebab kakak akan beralah dgn adik.
hehhehe..bila nak bg adik kt Batrisya tu?

rynas said...

Liza- kalau dh anak dua mula2 jer pening kepala nak handle. lama2 bila dorang dh besar sikit dah ok..kakak pun dh faham kan. Bleh jaga adik...gaduh pun ala2 manja jer sebab kakak akan beralah dgn adik.
hehhehe..bila nak bg adik kt Batrisya tu?