Friday, April 23, 2010

bagi pendapat sikit..

Anak dara aku suka benar nak bergambo dgn bunga.
Bunga tu dpt masa sceretaries day kat Hotel Equatorial, KL semalam


Bila bawa balik jer..terus jer dia kata, " mama..jom gambar,"
Terus jer senyum sambil pose cium bunga MOTIF????
Terpengaruh dengan citer apakah????

Pastu nak main cari bunga..nak tido cari bunga..wakakakaka..
Adik dia pinjam kejap jer...nangis bereya-eya ni..
hai sejak bila pula jd minah bunga yer.

Sambung cerita yer..
Korang yang bekerja, dah kawin dan ada anak rasa tak apa yg aku rasa???
Penat dan letih bila balik rumah.
Cam aku ni selalu sampai rumah dalam 7.30 gitu..itu kalau keluar office jam 7pm. Selalunya kalau tak OT mmg itulah masa aku balik atau pun 6.30ptg.
Biasanya memasaklah uols..sebabnya laki aku mmg suka makan kat rumah.
Sambil memasak time nilah on mesin basuh. Dah siap masak...makan... then kemas dapur semua dalam jam 10 malam barulah siap uols..

Jam 10.30 mata i ni dah tak leh buka dah..
Ngantuk sesangat...rasa nak baring dan tido jer..
Tapi tahan lagilah uols sebabnya anak dara selalu tido lewat jam 12 baru dia tido..
Tapi selalunya mmng tak leh tahan..masa nilah anak dara nak minta ajar dia baca, ajak main bolalah, masak-masaklah...mama pula dah bajet2 nak tido ni. sian anak aku kan????

Nasib baik anak teruna aku tido awal 10.30 paling lewat jam 11 dia dah tido dah...
nak tidokan dia kena ada kat sebelah sebab kena tepuk sampailah lena. Lepas tu aku pun lena sekali. Disebabkan tido awal jam 4 atau 5 pagi aku dh terjaga masa nilah kalau nak basuh pinggan ker..nak kemas ker nak online Internet.
Korang macam mana ekk.. atau ada amik apa supliment tak yang confirm boleh buat badan segar bugar 24 jam.
Kalau dulu tak kisah tido jam 2 pagi bangun jam 6pg no hal aktif lagi. Agaknya sebab usia kot dah masuk 30-an...kan..atau aku jer rasa gini???

8 comments:

Yan said...

mmg letih.. klu anak2 tido lewat..
dulu anak yan senang jek tido... dr bby smpi umur dia setahun stengah agak2 lepas maghrib dia dah tido.. pastu ganjak lak tido dalam kul 830-9..
tp skang.. ikut angin jugakla.. klu siang dia dah tido petang.. mlm dia tido lewat.. jam 11-12 camtu.. tp klu dia tak tido petang.. pas maghrib dia tido smpailer ke pg..

bab dah masuk 30-an.. badan penat ni rasenye normal kot.. pasal kite dah beranak pinak.. yg bagusnye amik suppliment la.. tp klu yan tak suke makan2 suppliment ni.. mesti nanti skip2.. pastu muak.. sudahnye membazir..

sayangsayangibu said...

heheheee..namanya anak dara ;p

ilhamhainy said...

salam..singgah apa yg di alami tu sama jer dengan saya...awal pagi kena masak untuk lunch anak2 kat sekolah.jimat belanja..saya amalkan alpha lipid dan minum madu + halia..alhamdulillah..segar..sebab kekadang sambung overnight kat ofis...

fabulous.farah said...

amik la supplement.. yang biasa untuk energy b complex kan..tapi selera makan jadi bertambah..so kene berhati-hati jugak..

macam husband farah masalah sama la..pagi-pagi kul 630 dah kene keluar rumah..pastu balik kul 7 paling awal..malam memanf flat. penat katanya.

tapi dia laki tayah la buat keje ruma since farh pon tak kerja kan.

tapi farah tengok kalau dia shake herbalife, pagi then farah bagi dia bawak bekal tea-mix energy dia ok siket. plus dia cakap kat ofis buat keje tak ngantuk.

boleh la try herbalife

tapi banyak jer supplement yang ade kat pasaran

just for sharing=)

Mak Su said...

nak pinjam munga, bestnya dpt bunga, saya x dpt, iya ler, depa kat sini tengah berjimat cermat, huhuhu

rynas said...

yAN..TQ for sharing. samalah ngan saya sebelum ini ada amik shaklee makan kejap jer pastu lupa2..NAN ADO

Mummy Dasy said...

wakkaa..bukan main lagi cium bunga bergambao.budak2...

rynas said...

mummy dasy gitulah kan budak-budak