Saturday, January 22, 2011

sudah pulang dari Melaka

Oh sudah pulang ke rumah selepas 3 hari 2 malam di Melaka. Seronok juga rupanya jalan-jalan ke negeri bersejarah tu sebelum ni tak pernah pun bermalam di sana kalau pergi cuma sebagai tempat persinggahan saja. Patutlah ada rakan lama sepejabat asyik-asyik membawa anaknya ke Melaka rupanya banyak juga tempat yang boleh dilawati.

Malam pertama menginap di Hotel Mahkota Melaka, sebabnya dekat dengan Dataran pahlawan dan juga Mahkota Parade tapi service di hotelnya agak kurang memuaskan sedikit jadi malam ke dua berpindah ke hotel Rosta Rica.

Ni permandangan ruang tamu, Hotel Mahkota Melaka berkonsepkan Service apartment.

Inilah hotel Rosta Rica. Berpindah untuk malam kedua...ni semua ayah-ayah punya keputusan yer.. ibu-ibu mengikut sajer.

sesi bergambar di Mahkota parade.


Cak!!!! aaaa...

Ni pun sesi berjalan-jalan lagi...sampai penat kaki


Antara aktiviti kami tiga keluarga adalah berjalan-jalan di Dataran Pahlawan, shopping kat Mahkota Parade (window shopping jer), makan ikan bakar di Umbai dan juga merasai keenakan asam pedas Melaka yang sedap gitu...


malam kedua kami menyusuri sungai Melaka dengan menaiki bot pelancong. Seronok juga..sebabnya sepanjang jalan tu dapat menikmati keindahan tepian sungai Melaka dengan bayaran RM10 untuk dewasa dan RM5 untuk kanak-kanak.
Al-maklumlah baru pertama kali membawa anak-anak teruja sangat terutama Fahim..yang tak berkelip mata memandang lampu-lampu drp rumah Melaka yg cantik tuh.

Tambah pula apabila dapat melihat beca yang dihias cantik..diiringi alunan muzik rancak siapa tidak terujakan???
Ni aktiviti waktu pagi. Mandi di kolam renang adalah aktiviti wajib. Kolam renang yang sunyi sebabnya tak ramai pengguna. Dapat mandi dengan senang lenangnya...

Fahim, Durrani dan Aina saja...

Permandangan malam di hadapan Dataran Pahlawan

Dua beradik yang kepenatan..

Ni sesi bergambar sebelum balik..gambar ayah-ayah saja..bersama anak.

Kemudian baru ibu-ibu pula. Ohh yg di tengah tu belum bergelar ibu lagi...

diakhiri dengan gambar sendiri....hehhehhehe...

Patutnya nak ke Zoo Melaka...dah kesuntukan masa pula. Lain kali yer..

p/s: nak berkemas esok mahu ke Singapore..cuma 3 hari saja.

3 comments:

MAMASYAZA said...

angah pun penah suggest akak bwk bebudak bertigas tu jln2 ke melaka, tp masih belom berkesempatan, insyaallah cuti skolah nanti

ckLah@xiiinam said...

Selamat mengembara lagi...

Mama AA's said...

lame nye sya x ke cni....
seronoknye jln2 kan?