Wednesday, August 18, 2010

dah tak meroyan...jam

Hampir 4 hari meroyan dalam kereta disebabkan jalan sesak teruk dari office di Bangsar, ikut NPE sehingga ke simpang Pantai Dalam. bayangkan aku keluar office dalam 5.15 gitu, dan hampir 1 jam baru ler dapat masuk hway NPE..dan lepas jer simpan Pantai Dalam terus jer jalan clear, sampailah ke rumah. Rupanya jalan jam sebabnya ada pasar Ramadan kat simpang pantai dalam tuh.

Akibatnya sampai rumah dekat 6.30 petang. Nasib baik husband dah belikan lauk, dah masakkan nasi dah amik kan anak dr baby sitter. Bak kata dia kalau tunggu aku alamatnya tak berbukalah jawabnya.
Semalam tergerak hati nak ikut jalan Bangsar..manalah taukan tak jam..dalam masa sama nak cari jalan alternatif ler. Sebabnya aku dah try ikut Midvalley tapi sama jer sampai rumah stiill 6.30 ke atas. Kalau ikut jalan Istana lagi ler...rasanya sama jer kot.

Semalam keluar office jam 5 petang gitu..masuk Jalan Bangsar, jalan mmg clear dan terus aku buat pusingan u-turn kat traffic light Brickfield dan terus menghala ke hway NPE, terus ke hway Seremban...jalan sangat clear..dan tidak jam. Terus memandu dengan rasa lega dan hati berkobar-kobar untuk sampai rumah.
SMS husband, " petang ni tak payah beli lauklah...ingat nak memasak hehhehe,"

yahoo..dalam 5.40 gitu dah sampai rumah. Sempat lagi singgah beli air cendol dengan kuih-muih sikit kat depan bazar ramadan UNITEN ni. Yer dah jumpa jalan yg sesuai untuk balik hari-hari sepanjang puasa ni. Harap2 berterusanlah tidak jam sampai ler penghujung Ramadan, tak der lagi meroyan hari2 dalam kete.

10 comments:

Mama Hanim said...

Alhamdulillah dh jmp jln baru kan.. x la jd rushing sgt.. dpt sedia menu utk berbuka dgn lbh tenang la pasni kan..

Izan Ishak said...

hi rynas...
lama menghilang ye...
hmmm...nasib baik jumpa jalan yg best tak jem dan boleh sampai rumah cepat. dulu2 masa zaman sekolah kalau balik umah lalu federal highway naik bas...mmg bercinta nak sampai umah...huh...penat toksah cakap sampai kematu punggung ni~~

MAMASYAZA said...

kalo sampai umah pun dah pukul 6.30pm, mesti kelam kabutkan. nasib baik la suami tercinta dah belikan lauk, lega le ckit, gitulah kehidupan kat KL kan, selalu meroyan, bila dah jumpa jalan baru..insyaallah jangan meroyan lagi tau

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hehhe..bahaya tau nyakit meroyan ni sbb leh buat kite jd hulk hogen..wekekke

besa la kan..bulan posa ni..semua la duk sibuk nak g bazar..dan2 tu la jalan jd jemmm

Fieza79 said...

tensen ehh kalo ari2 jem...jgn terpaksa berbuka lam keta dh la..hehe

Syaliza Shapiansuri said...

betul kakak, jam buat kita ibu2 ni jadik perempuan gila! mana nak beli buka posa nak mask lagi. selalunya kalau dah x sempat sgt saya amik baby lepas buka posa...mestilah makcik saya tensi...
lagi pulak ramadan, laki setiap hari balik lambat sebab ada bufet ramadan. bertambahlah kegilaan saya kat rumah!

fabulous.farah said...

wah banyak nye beze masa kan..memang meroyan lah

suhida said...

huhu..tak sanggupnye nak harung jam mcm tu lagi sekali dlm hidup.harap2 ler dpt tmpt keje baru yg dekat ngn rumah.
mmg leh meroyan harung jem ni,haih...highway dah byk.tp jem sama gak,lagi teruk adalah.

CatlinaFly said...

hehhe tapi takpe, sampai2 umah dah dekat nak berbuka, tak yah tunggu lama :)

Yan said...

ekekekke sampai meroyan ye asik balik keje lambat..
klu yan dulu nek bas.. selalu sampai ngam2 time buka.. sebab jalan jam..
lg teruk penah buka dalam bas.. tp klu nasib baik.. dptla jalan2 kejap kat bazar sblum masuk waktu berbuka tuh