Inti karipap yang sudah siap diberi nama karipap-karipap cinta.
Proses membuat karipap...senang saja lenyek tepung yg dah diuli kemudian lipat dan kelepekkan tepinya mengikut kreativiti sendiri. Nak kecil buat kecil nak besar buat besar. APa susah masuk mulut sendiri jugakan??
Ok beginilah bentuknya bila dah siap dapatlah dalam 20 biji karipap. Kemudian masukkan dalam tuperware untuk disimpan dalam peti sejuk. Esok boleh goreng dan bawa bekal ke tempat kerja. Itulah tujuannya sebenarnya. Hari-hari beli karipap kat depan rumah baby sitter tapi intinya sangatlah tidak berkenan.
P/s: ini bila rajin jer uols....
susah nak rajin macam ni.
2 comments:
LAMA TAK SINGGAH CNI..LAPTOP PROBLEM JER..SEDAPNYER KARIPAP.WAT LEBEH2 YER..SIMPAN ..NNT LEH BWK BLK KG...HEHHE
pandai ko kelepet dgn tangan je tu. aku yg anak tauke kuih ni un sampai skrg ni tak reti nak kelepek dgn tangan. keras sungguh jari jemariku :(
Post a Comment