Sunday, November 13, 2011

Auto Show

Gambar sekitar program Gegaria Harian Metro di Ipoh bulan lepas.
Sempat mengunjungi Auto Show yang diadakan berdekatan dengan Majlis Bandaraya Ipoh.
Kereta yang diubahsuai merangkumi enjin lebih berkuasa, pengubahsuaian pintu, sistem audio, rim, warna dan corak yang berkonsep semburan angin sehingga mencecah puluhan ribu ringgit. Sanggup yer???? kalau saya??? idok ler....

Kebanyakannya kereta tempatan saja..Wira, Kelisa, Kenari,Kagum sebentar melihat kereta Kelisa yang diubah suai ala menjadi Mira Gino. Sempat berbual dengan pemilik kenderaan ini yang sudah mengeluarkan hampir RM80,000 untuk pengubahsuaian kereta Kelisanya. Wow...banyakkan..tapi kalau mampu apa salahnya. Yer ker??? dia orang ni tak rasa membazir ke??? Inilah dinamanya minat dan hobi...kalau ada duit apa pun boleh.

Bahagian bonet yang diletakkan sound sistem dan televisyen. Canggih betul so kalau jalan jauh penat boleh berhenti untuk menonton televisyen.Ni pula kereta Wira yang sudah diubahsuai. Pernah memenangi banyak anugerah untuk auto show.


Kereta proton saga siap ada bulu-bulu lagi kat bahagian bonet. Kelas kau Maria!!!!


p/s: kebanyakan yang masuk auto show ni adalah org-org yang sama setiap tempat. Jadi mereka ni semua dah biasa dan kenal antara satu sama lain. Biasanya kereta untuk auto show tidak digunakan untuk berjalan jauh kereta ni disimpan untuk pertandingan saja.


1 comment:

ieja amieja said...

angah kalau byk duit pun x nak buat benda2 mcm tu..yg pastinyer bukan minat @ hobiku..hehhe