Wednesday, September 29, 2010

layan gambar...

Dah ketinggalan banyak cerita ni..
apalah cerita kawan-kawan nak blogwalking satu malam jer tak habis baca blog kawan-kawan.
laptop masih rosak lagi ni huhuhu...technician kat Plaza Imbi tu lastnya tak dapat baiki, maybe ada sparepart yang dia tak dapat sebabnya original Dell so mmg kena hantar kat Dell.

Opss..ni gambar anak-anak yang mmg suka bergambar. Pantang jer nampak kamera mestilah nak pose baring-baring sambil tongkat dagu..'perasan' lawo lah tuh hehheheh...



"mama...mama..cantik tak? " katanya...

Pose menawankah???? bolehlah...tu hehhe. Si kakak dah nampak dah kesukaan untuk bergaya tuh. Kalau nak keluar mesti dia cari lipstik pakai sendiri ok pulak tu dia pakai tak comot. Kemudian cari tudung nak pakai...bagus-bagus kecik2 dah nak pakai tudung.


Fahim yang memang suka tiru kakak dia..apa jer aksi kakak dia buat ler..
sekarang ni makin pandai bercakap makin banyak perkataan dia tahu..makin panjanglah akalnya..sampai tak terlayan..jawapan paling dia suka kalau dia memanjat ker atau main air ker, "ala...jap jer mama," atau pun "tak kena pun mama" atau "ala sikit jer" atau "ala Aim tak buat pun"


SEkarang ni dah 2 tahun dua bulan. Dah start nak ajar tak pakai pampers..sebabnya bukan apa...sekali dia kencing dalam pampers dia akan minta tukar...sehari entah berapa kali tukar..satu pek besar tu kejap jer habis asyik tukar jer. Nak bg pakai pampers pun punyalah susah...sebab tu try tuh tak bg pakai pampers..tapi lastnya terkencing depan TV, dah buang air baru bg tau. Hari tu sekali dia cakap nak cing..cing..lastnya tak sempat bawa terbuang air besar depan TV. haru..haru...


oitss...termenung apa tuh???


Di akhiri dengan gambar ni.
"Mama duit raya Aim dah kira ker mama?"

10 comments:

A D I A said...

fahim tak suka basah2 ye, kencing sekali ah nak tukar hehe. ok la tu pemmbersih orangnya heheh. train tak pakai pampers dah, leh start dari skrg. potty train tu start umur berapa leh mula eh.

Izan Ishak said...

salam rynas...
rindunya dgn belog ni...
sempat lagi nak ucap selamat hari raya ye..mmaaf zahir batin..

alahai...seronok tgk kakak n adik pandai posing2 camtu...anak2 izan raya kali ni takmo bergambar...huhu~

rynas said...

ADIA..yer kdg2 tengah tido dia boleh bangun minta tukar pampers. padahal sikit jer basah.
Masa anak first umur 2 tahun setengah akak dah ajar potty train. ajar dalam sebulan dua gitu jer dia dah boleh. umur belum 3 tahun dah tak pakai pampers. tapi rasanya adik ni lg cepat kot nak ajar sebab dia dh pandai cakap.

rynas said...

Izan..samalah kita selamat hari raya maaf zahir batin. alah budak2 kan..kdg2 dia suka dia syoklah bergambar tgk mood hehheh

Ena said...

heheh.. pampers pun leh interprem sekali gak.. ;D

Rizziela said...

tak per...perlahan2...nanti mesti dia pandai cakapo sendiri bila nak buang air

Fieza79 said...

owhh cenggitu gaya nya kalo berdepan kamera...wahh mmg suka begamba ni.....mcm anak2 fieza jgk ni suka begamba..heee

mamaaerish@eb said...

weee... nmpk pampers... alu alu... hik3...

eb pn nk ajr aerish kencing sendiri dh tp x tau camner nk start... hu3

Syaliza Shapiansuri said...

wah2...asyik posing je dua beradik neh...dugaan gak tu nak ajar weewee tanpa pampers. saya tgh dok bayangkan giliran saya pulak x lama lagi...ngeeeee...

ckLah@xiiinam said...

Comel-comel anaknya. Alhamdulillah...

Semoga membesar menjadi kebahagiaan mama dunia dan akhirat.