Wednesday, August 8, 2012

Fayyadh dah sebulan

Hari ni ada check up Fayyadh sebulan sepatutnya 5 Julai hari tu tapi disebabkan Ahad so bawa ke hari Rabu. Check up pertama ni bawa ke klinik kesihatan sebabnya hari tu nurse ada datang rumah jadi terus buat temujanji untuk sebulan.

 Sekarang ni dah pakai buku. Tebal bukunya dulu masa Fahim cuma pamplet biasa jer untuk tulis perkembangan anak. Dalam buku pula lengkap semuanya. Siap ada cara penyusuan dan cara simpanan susu.

 Ada senarai perkembangan anak-anak start dr sebulan sampailah 6 tahun.

 Yang ni pula graf untuk melihat perkembangan anak tinggi dan berat.

 Oklah banyak ilmu boleh dapat dr buku nie.

Tapi rasanya mungkin lepas nie nak pergi klinik panel kot. Maklumlah kerja susah pula nanti nak kena ambik cuti atau separuh hari tiap bulan.

Oh tadi timbang berat Fayyadh dah 4.05 kg untuk sebulan. Berat lahir 2.9kg alhamdulillah bertambah berat badan. Cucuk untuk sebulan juga hari nie.

Lega dapat tidur selepas kena cucuk.



3 comments:

Mama-ILuvU said...

Canggihnya buku tu...saya punya awal tahun haritu masa bersalin buku biasa kaler pink ajer...

Jemput singgah ke blog saya untuk mendapatkan tips/produk/testimonial penyusuan, kecantikan & kolagen. Terima Kasih

http://mama-iloveu.blogspot.com/2012/08/testimoni-4-oz-ke-7-oz-dalam-masa-2-hari.html

http://mama-iloveu.blogspot.com/2012/08/8-panduan-memilih-kolagen-yang-baik.html

lili norlaili said...

Semangat baby...baru sebulan dah 4 kg lebih.

cantik buku tu. Anak aku dulu blm ada lagi gambar2 semua. Draf tumbesaran je ada. nampaknya skrg makin bagus le pengisian buku tu.

kalau pergi klinik kesihatan mmg kena ambik cuti separuh hari ti, menunggunya lama tapi jumpa nurse tak sampai lima minit pun....

ibu_Arifa said...

banyak info (bagus) tp kena rajin mengusung lah (sbb besar). dalila tahun masa 2008 dulu, masih pakai pemplet tu lagi.