Friday, January 27, 2012

selesai sudah Family Day 2012 - Ayer Keroh Melaka

 Alhamdulillah selesai sudah Family Day keluarga Hj Sahib yang diadakan di AYer Keroh Melaka pada cuti CNY baru-baru ni. Semua program yang diatur berjalan lancar dan dapat dijalankan mengikut waktunya. Tak ada satu pun aktiviti yang tercicir. Masing-masing sangat seronok terutama anak-anak. Mak bapak pun tumpang gembira juga, dan dah merancang untuk tahun depan pula InsyaAllah kalau dipanjangkan usia.

Waktu nielah nak berkumpul dengan semua adik beradik seramai 9 beradik. Tapi tahun ni keluarga abg Mie tak dapat join termasuk adik bongsu di Sarawak, dua orang anak buah, sorang di Mesir dan sorang lg di Kuantan sebab sekolah Tahfiz so tak dapat cuti. Jadinya semua 32 orang. Kalau semua ada 40 oranglah semuanya.

Bukan senang nak handle 32 orang tu...macam-macam hal...tapi semuanya dapat dijalankan dengan gembira. Yg penting semua puas hati dan happy termasuk juga mak dan abah yang nampaknya sangat seronok.


 Ok ni masa check in kita org sampai dah dekat jam 5 petang sebabnya driver terlajak sampai ke Jasin Melaka. Patutnya konvoi dengan kereta kak Chak, abg suhaili, abg E dan Yue tapi kita org yg sampai lewat. alasannya tak nampak signboard Ayer Keroh...eehhmmm berangan agaknya. Sampai semua dah ada...semua tunggu nak makan nasi maklumlah perut tengah lapar.

Kita orang tinggal kat chalet Ayer Keroh Resort , sebelah zoo dan taman mini Malaysia. Dekat dengan taman buaya. Ambil 2 chalet satu untuk perempuan dan satu untuk lelaki untuk 3 hari 2 malam.

 Ruang tamu chalet besar...mmg puas ler lepak dan tidur di bahagian depan ni. Masa ni tengah menunggu makanan dihidangkan. Menu secara pot luck.

Tu dia....masing-masing tak menunggu lagi terus jer makan. Bg kaum lelaki makan dulu. Menu petang tu ikan keli sambal power drp kak Fauziah, udang sambal petai dr kak Long, kari ikan keli dari mak, kari ayam dari kak Tija, ada ikan goreng, sup daging. Aku cuma bawa sambal belacan dan ulam timun jer...hehhehehe.

 anak buah Haneef yg perasan hansome....hehhehehhe

Fatin dan Fahim yg sejak 2 minggu lepas asyik tanya bila nak pg hotel mandi kolam...

 gambar anak-anak buah. Time maghrib nie...masing-masing nak berjemaah bersama kat chalet lelaki.

Ok lepas jer solat maghrib berjemaah bersiap-siap untuk ke menaiki cruise kat sungai Melaka. Sampai jer mmg ramai sangat orang beratur beli tiket dan menunggu untuk masuk ke dalam bot hampir satu jam juga. Tapi masing2 menanti dengan sabar. Maklumlah nak naik semua sekali 32 orang penuh satu bot dengan kita orang jer.

 Kak long (tengah), kak chak (kiri) bersama mak.

 Iqbal, Fahim dan Fatin.
Bergambar beramai-ramai sebelum naik cruise. Cuma abah dgn abang Long jer tak naik. Sebabnya abah dah tak larat nak jalan. Mula-mula dia tak nak ikut tapi kena tinggal sorang-sorang pula kat chalet tu yg ikut juga.

 Yg ni geng pompuan-pompuan jer.

Ok masa dah tiba...mmg riuh rendah dan kecoh jadinya bila dalam cruise dipenuhi keluarga Hj Sahib jer. Hampir 45 minit dalam bot menikmati keindahan sungai Melaka. Ni kali kedua aku naik cruise.

 ANak buah...kakak Mirah (kiri), ALong dan kak Ngah.

Malam permandangan sangat cantik. Macam berada kat oversea pula. Cewah....tambah2 pula bila tengok kat tepi-tepi kedai makan semuanya pelancong asing.

 Tiup jgn tak tiup....

 Inilah Zafirah, anak buah sulung merangkap bendahari keluarga. Juru audit, juru beli hadiah dan tukang bayarkan semua bil-bil sepanjang 3 hari di Melaka. Berpuas hati dengan perkhidmatannya so untuk 2-3 tahun lagi dia sambung tugas lg sebagai bendahari. Sampai bila-bila pun tak per....hehhehehhe

Ewahhh....gambar kak Tija dan abang Pie...

Beratur menunggu untuk masuk. Sabar semuanya ya...

 Kak Chak bersama haneef hero..katanya...


Abg suhaili bersama kak Chik dan Ira...

Selesai naik cruise dalam jam 11 malam. So masing-masing nak pg pasar malam pula kat bandar Hilir. AKu duduk dalam kereta jer sebabnya Fahim dah tidur. huhuhu..lg pun mmg dah penat berjalan...
Balik chalet dalam 12 lebih..masing2 dah penat. lelaki jer tgk bola malam tu..tidur dekat jam 1 pagi juga.
bersambung untuk entry kedua yer...perlawanan futsal yg meriah...hampir nak gaduh-gaduh manja....hehhehehheh. 





5 comments:

ieja amieja said...

owh sewa kat chalet ayeh keroh yer..2 thn lps pun angah sewa kat c2 jg..3 ari 3 ari 2 mlm..tp bkn duk kat chalet..sewa blik jer kat sebelah chalet..

rynas said...

ahh kat sini ada chalet dan bilik. Chalet dia besar oklah muatlah untuk org pompuan dan satu chalet untuk lelaki.

Izan Ishak said...

merihnya kak... seronok bila dpt buat family gathering cam ni kan...

tengok chelet tu pun luas betul ye...

Qyra RayFel said...

Salam , nak tanya nii . harga 1chalet berapa . dalam chalet ni ada berapa katil and apa kemudahan dalam chalet nii .

Qyra RayFel said...

Salam , nak tanya bolehh . harga 1chalet ni berapa , apa kemudahan dalam chalet ni . berape katil dlm chalet . ni .