Tuesday, December 6, 2011

Hari Konsert Smart Reader

Sabtu lepas ada konsert serta majlis graduasi pelajar Smart Reader Kids Bandar Baru Bangi, jadi setiap kelas dimestinya membuat persembahan termasuk kelas Durrani. Memang excitedlah kan kali pertama membuat persembahan di hadapan orang ramai. Durrani menari lagu makarena....rancak tu ..nasib baik dapat ikut semua step tarian.

Pelbagai jenis tarian dipersembahkan drp budak-budak  4,5 dan 6 tahun. Masing-masing dengan pakaian tersendiri. Ada tarian Melayu, Cina, India, Bollywood pun ada...Tapi maknya tak sempat nak ambil gambar back stage disebabkan malas nak bangun. Dah duduk mmg duduk di situ jerlah. Gambar masa menari pun tak ambil cuma ambil video jer. Sebabnya Fahim sibuk ajak balik lapar katanya...nak makan ayam.
Alahai..puas pujuk-pujuk nasib baik nak stay sampai jam 1 tengah hari.

Ini selepas habis konsert bergambar dengan supertots...

Ini pun selepas habis konsert. Menyanyi lagu Saya Anak Malaysia....

Rupanya pada majlis tu juga adalah penyampaian hadiah untuk pelajar yg mendapat no. 1,2 dan 3...di setiap kelas.
Sampai jer rumah dia tanya, "mengapa kakak tak dapat hadiah? Kakak nak hadiah juga,".

Ingatkan cuma tanya jer rupanya dengan linangan air mata,
"Yerlah kakak dapat no. 4  mana boleh dapat hadiah. Kalau dapat no 1,2 dan 3 adalah hadiah. Tak per tahun depan ada lagi,"  kataku memujuk barulah dia ok.



3 comments:

umialya said...

akak kurang setuju le bagi hadiah untuk pelajar cilik yang cemerlang, sian pada pelajar yang len.

kalu nak bagi biar le ia menyeluruh biarpun nilainya kecil.

dalam usia sebegini, mana le dorang tau makna semua itu, len le kalu dah masuk sek. ren, merekapun dah boleh fikir

alyyani said...

alahai, sampai nangis dia. mesti dah faham. takpe takde video, tp mesti akan bg dvd kan? best nye siap ada maskot lagi :)

ieja amieja said...

wah meriah concert fatin..buat kat ne tu T??..rasanyer concert utk bdk2 ni lg makarena wajib kot..hehehe..ye la, masa lissa,iman n arina pun ada lg tu..