Monday, May 7, 2012

aktiviti hujung minggu

Sabtu dan Ahad tak ke mana-mana duduk di rumah saja. Sabtu Achik Liza dengan Achik Hairy datang rumah jadi budak-budak taklah bosan sempatlah ajak dorang turun pergi taman. Ahad dah janji nak bawa anak-anak pergi taman permainan.

 Tapi last minit tukar plan pergi kat food court Sungai Ramal jer sebabnya kat situ ada mini permainan dengan bayaran RM5 seorang. Dekat dengan kedai makan jadi sambil makan boleh lepaskan dia orang main kat dalam. Mula-mula Fahim takut maklumlah cam belon berangin jer bergoyang-goyang dia pun takut nak pijak. Tapi bila dah lama-lama dia pula yang seronok.

 Kakak memang ler...main tak sudah-sudah sampai jumpa kawan.

 Taklah besar sangat pun. Tapi oklah budak-budak dapat main.

 Dah penat main order burger jer. Yang ni kakak punya burger cheese ayam

 Inilah kawan baru dia Haziq..siap tunggu lagi nak ajak main.

Yang ni saya punya. Banyak gerai sebenarnya kat sini pilih jer nak makan apa. Melayu dan western. Nasi lemak, chicken chop, lamb chop, roti canai, char kow tiaw. Mula -mula teringin nak makan char kow tiaw tapi alih-alih order mi udang Kuala Sepetang. Oklah sedap... udang banyak patutnya semangkuk RM8. Tak habis pun makan....selera jer lebih, kata suami saya.



5 comments:

Angah said...

hmmnampak sedap mee tu...

Izan Ishak said...

yelah kak...nmpk best je mee udang tu.

syiela said...

nampak sedap sangat mee udang tu

singgah ye dan salam kenal

syiela said...

nampak sedap sangat mee udang tu

salam kenal

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

rafiq pon suker tempat2 camni..

waa makanan..sedapnye dahla ngah puasa ni uhuk!